CA Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

03/22/2023 08:19:25 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ayuntamiento Ciudad Trámites Participa Actualidad
">Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Ayuntamiento informa. Avisos de interés ciudadano

FINALITZAT_Avís preventiu per episodi d'alta contaminació


S’informa que el dia 2 de novembre de 2022, es dona per finalitzat l’avís preventiu de contaminació atmosfèrica per nivells elevats de PM10.

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules de diàmetre inferior a 10 micres (PM10) en l’ambient atmosfèric a tot Catalunya.

L’avís preventiu és la fase prèvia a la possibilitat d’episodi ambiental, sense que s’hagi de produir necessàriament, i s’activa per reduir les emissions de contaminants, en aquest cas, les partícules que s’emeten per causa de les activitats humanes.

A partir d'ara es farà un seguiment exhaustiu dels nivells i es valorarà diàriament si cal mantenir l’avís preventiu, activar un episodi de contaminació per partícules o bé desactivar l’avís preventiu.

En aquesta situació, es recomana a la ciutadania:

1.Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta, escollint carrers poc freqüentats pel trànsit.

2.Prioritzar el transport públic.

3.Reduir els desplaçaments amb vehicle privat (si és possible, treballar a distància, variar l’horari de feina a canvi de viatjar amb transport públic, treballar en un altre lloc de l'empresa, més a prop de casa…).

4.Utilitzar el cotxe compartit.

5.Realitzar una conducció eficient (arrencada suau, reduir la velocitat, utilitzar el fre motor, evitar accelerades i frenades brusques, etc.).

6.En el cas de disposar de diferents vehicles, utilitzar el que tingui les emissions més baixes.

7.Regular la climatització de les llars i establiments.

Es poden consultar els nivells de la qualitat de l’aire a temps real a través de l’aplicació gratuïta per a telèfons mòbils AireCat, a l’App Store i a Google Play Store, o a l’entorn web d’informació de les dades de qualitat de l’aire.

Al Canal Salut de l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’hi detallen les principals mesures i recomanacions que cal adoptar per reduir l’exposició a la contaminació i els riscos per a la salut derivats de la contaminació de l’aire.

https://mediambient.gencat.cat/ca/05_ambits_dactuacio/atmosfera/qualitat_de_lair e/qualitat-de-laire-a-la-conurbacio-de-barcelona/pla_millora_qua_aire_2011_2015/ mesures-del-pamqa/episodis_ambientals/

Data

19 d'octubre de 2022

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinción de Ciudad de la Ciencia y la Innovación Distintiu de gènere