CA Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

03/25/2023 01:52:43 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ayuntamiento Ciudad Trámites Participa Actualidad
">Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


El Ayuntamiento informa. Avisos de interés ciudadano

Mesures i criteris de l'Ajuntament per fer voluntariat social


Mesures i criteris de l'Ajuntament de Sant Boi per realitzar voluntariat social durant el temps que durin les mesures establertes per les autoritat sanitàries pel control de la infecció pel SARS-CoV-2. en actuacions vinculades a les competències dels Serveis Socials Bàsics. 

La situació d’emergència sanitària decretada per les autoritats i les mesures acordades per contenir la propagació del virus COVID-19 requereix que els poders públics organitzin i implementin els dispositius professionals i tècnics necessaris per fer front a la situació. 

Les repercussions o conseqüències derivades de les mesures adoptades davant l’excepcionalitat poden repercutir clarament -i de manera molt significativa - sobre persones en risc i col·lectius vulnerables, els quals mereixen una atenció especial i l’activació d’accions específiques. Aquestes accions han de poder articular-se de manera que siguin efectives, per la qual cosa, la coordinació amb les autoritats públiques és essencial i imprescindible. 

Aquesta solidaritat i capacitat de mobilització s’ha vehiculat sovint des del teixit associatiu i des de la resta d’entitats que operen en el nostre país, però també a través d’iniciatives i plataformes informals, de cooperació i col·laboració ciutadana i de bon veïnatge.

En aquests moments d’emergència sanitària sorgeixen ja nombroses iniciatives de la societat civil organitzada i no organitzada que es posen en marxa per oferir el seu temps i les seves capacitats al servei dels més vulnerables. 

És necessari que: 

1) Les iniciatives estiguin coordinades pels poders públics locals competents en funció del seu àmbit d’actuació en aquest cas els Serveis Socials.

2. Les iniciatives es comuniquin oportunament a l’autoritat competent per a la necessària coordinació.

3. Les iniciatives respectin estrictament les instruccions i recomanacions dels poders públics sanitaris i d’ordre públic, per garantir la seguretat de totes les persones participants.

4. Les iniciatives articulin accions que puguin desenvolupar-se des de l’acció voluntària no professional, complementant l’acció dels i les professionals competents per fer-ho.

5. Les iniciatives estiguin en permanent contacte amb les autoritats locals. 

És recomanable que: 

- Les entitats socials del territori, que disposen de les eines, protocols i expertesa per vehicular equips de voluntariat, es coordinin amb les autoritats locals competents. Les persones voluntàries integrades en les entitats socials cal que segueixin les indicacions de les seves entitats a l'hora de portar a terme les seves accions.

CRITERIS PER PODER FER VOLUNTARIAT VINCULAT AMB L'ATENCIÓ SOCIAL 

Cap persona o entitat podrà realitzar voluntariat vinculat a les competències de Serveis Socials Bàsics, sense prèvia autorització de l'Ajuntament. Per demanar autorització cal trucar al telèfon habilitat per a aquesta gestió. 

Criteris que utilitzarà l'Ajuntament per autoritzar voluntariat: 

Qui pot fer de voluntari/ària: 

Persones sense cap símptoma de menys de 55 anys i més de 18 anys 

Resten excloses de realitzar voluntariat social: 

-Les persones més grans de 55 anys i més joves de 18 anys.

-Persones amb qualsevol malaltia (inclou malalties psicològiques i mentals)

-Dones embarassades i persones incloses en els col·lectius de risc.

-Totes les persones que estiguin dins del registre central de delinqüents sexuals.

-Per fer voluntariat amb infants i adolescents s'haurà de presentar el certificat negatiu del registre de delinqüents sexuals (es pot realitzar la gestió per internet). 

Mesures d’higiene personal http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov

Per a més informació i demanar autorització es pot trucar de 9 a 15 hores de dilluns a divendres al telèfon 93. 635 12 00 ext. 429.Si us plau, eviteu sortir de casa i utilitzeu aquest telèfon. 

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinción de Ciudad de la Ciencia y la Innovación Distintiu de gènere