ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/02/2022 08:22:30 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Arxiu administratiu

Projecte THOP: El tractament holístic del Padró Municipal d'Habitants


Dades del projecte

Nom: Projecte THOP: El tractament holístic del Padró Municipal d'Habitants.
Núm. d'expedient: N160/U353/2009/001.
Data d’inici: 18/03/2009.
Data de fi: 16/12/2010.

En el DOGC del 27/03/2009 s'obre la convocatòria de subvencions als ajuntaments de Catalunya per a la modernització de la prestació dels serveis públics mitjançant la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació i d'aprovació de les bases reguladores. El Departament d'Arxiu i Documentació fa una proposta que titula "PROJECTE THOP: tractament hol·lístic del Padró Municipal d'Habitants", molt relacionat amb el Projecte 3x1 per a la digitalització, autenticació i conservació de documents, perquè del que es tracta és d'implementar, de forma exhaustiva i transversal els beneficis aconseguits en el Projecte 3x1.

El nou projecte el que vol és potenciar la creació de documents en suport electrònic tant amb els documents que "entren" per l'Oficina Municipal d'Atenció al Públic -OMAP- i pel Registre General com pels documents que ja estan dipositats a l'Arxiu Central.

Per a fer-ho, es va seleccionar un àmbit de gestió específic, el Padró Municipal d'Habitants per varis motius:

1.- Existeix un gran volum de documentació padronal a l'Arxiu Central administratiu, que caldria tractar a nivell global, fer-ne la descripció, fer la depuració dels expedients i instal·lar-la en millors condicions.
2.- Els documents padronals són constantment consultats per tal de poder emetre certificats i volants.
3.- La consulta dels documents padronals, pel seu gran format, és a voltes feixuga.
4.- Disposar dels documents en línia facilitaria la tasca tant del departament gestor com del Departament d'Arxiu i Documentació.
5.- Els expedients padronals són fàcils de tractar a nivell administratiu, permetent assajar el model de gestió d'expedients electrònics des del principi, tant a l'Oficina Municipal d'Atenció al Públic com en el Registre general.
6.- Els expedients padronals estan molt treballats a nivell de gestió documental, permetent assajar el model de gestió d'expedients integrat amb el de gestió documental.
7.- Ens permetrà assajar la forma d'integració del Registre General/Gestor d'Expedients/Gestor Documental.
8.- Ens permetrà aplicar les metadades de gestió documental als expedients padronals.

En definitiva, es tracta de crear el model d'integració dels documents electrònics -tant si s'inicien a l'OMAP, com en el Registre General- amb el Gestor d'Expedients i el Gestor Documental, entès aquest com el repositori segur dels documents en suport no tradicional. Per això l'hem anomenat THOP -Tractament holístic del Padró d'habitants- prenent com a metàfora la paraula "holístic", doctrina de coneixement que entén la totalitat complexe a partir de tractaments específics del seus elements.

Per a l'execució del Projecte es va demanar una pròrroga de sis mesos, pròrroga que va finalitzar el mes de desembre de 2010 i que ens demanava de justificar el projecte a nivell de recursos i de tasques. Actualment, degut a la quantitat d'expedients, encara s'està treballant en la integració de les dades i documents en el Gestor Documental -Documentum-.

Les dades del Projecte estan en l'informe annex.

Servei d'Arxiu i Documentació
Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
Sant Boi de Llobregat, desembre de 2010.

Veure document .pdf Informe_fi_THOP.pdf ( 15 Kb)

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades