ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 03:51:04 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

21 de setembre, Dia Internacional de la Pau


Cada any, el 21 de setembre, se celebra el Dia Internacional de la Pau a tot el món. L'Assemblea General de les Nacions Unides ha declarat aquesta data com el dia dedicat a l'enfortiment dels ideals de pau, tant entre totes les nacions i pobles com entre les persones de cadascun d'aquests països.

L’any 2015 els estats membres de les Nacions Unides van adoptar els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) perquè entenien que no seria possible construir un món pacífic si no s'adoptaven mesures a fi d'aconseguir el desenvolupament econòmic i social de totes les persones a tot arreu.

La celebració del Dia Internacional de la Pau d’aquest any se centra en la importància de combatre el canvi climàtic amb la finalitat de protegir i promoure la pau a tot el món. Tal com estableix a l’ODS 13 cal l’adopció de mesures urgents per tal de reduir les emissions de gasos d'hivernacle; augmentar la resiliència i la capacitat d'adaptació als riscos relacionats amb el clima i els desastres naturals i millorar l'educació sobre el canvi climàtic.

El canvi climàtic ocasiona amenaces clares per a la pau i la seguretat internacionals. Els desastres naturals desplacen tres vegades més persones que els conflictes, obligant milions de persones a abandonar les seves llars i buscar la seguretat en altres llocs. La salinització de l'aigua i els cultius està posant en perill la seguretat alimentària i l'impacte sobre la salut pública està augmentant. Les creixents tensions sobre els recursos i els moviments massius de persones estan afectant a tots els països de tots els continents.

La pau només pot aconseguir-se si es prenen mesures concretes per a combatre el canvi climàtic.

Amb motiu del Dia Internacional de la Pau de 2019, les Nacions Unides fan una crida perquè es prenguin mesures destinades a fer front al canvi climàtic. Tots els éssers humans som part de la solució: des d'apagar els llums fins a usar el transport públic, passant per organitzar una campanya de sensibilització en la nostra comunitat.

Tal com va dir el passat 15 de maig el Secretari General de Nacions Unides, António Guterres “ És possible aconseguir els nostres objectius, però necessitem decisions, voluntat política i polítiques transformadores que ens permetin continuar vivint en pau amb el nostre propi clima”.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades