ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 05:19:52 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

11 de juliol de 2019 com a dia mundial de la població.


"El Dia Mundial de la Població, que pretén cridar l'atenció sobre la urgència i la importància de les qüestions de població, es va instaurar l'any 1989 pel Consell d'Administració del Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD). Un any després, el desembre de 1990, l'Assemblea General de les Nacions Unides va decidir mantenir l'11 de juliol com Dia Mundial de la Població per a augmentar la consciència sobre les qüestions de població, incloses les seves relacions amb el medi ambient i el desenvolupament.

Segons l'informe de Nacions Unides "Perspectives de la Població Mundial 2019" es calcula que la població mundial creix a un ritme de vuitanta-tres milions de persones a l'any i s'espera que la població mundial arribi als vuit mil sis-cents milions a 2030; a nou mil vuit-cents milions a 2050 i a onze milions dos-cents milions en 2100.

El Dia Mundial de la Població d'aquest any aprofundeix en els assumptes encara pendents de la Conferència Internacional sobre la Població i el Desenvolupament celebrada al Caire l'any 1994 i a on cent setanta-nou governs van reconèixer que la salut reproductiva i la igualtat de gènere són essencials per aconseguir un desenvolupament sostenible.

Un quart de segle més tard el món ha presenciat un notable progrés. S'ha registrat un augment del 25% en la taxa de prevalença d'ús d'anticonceptius a escala mundial. Els parts d'adolescents han descendit marcadament i la taxa de mortalitat materna ha disminuït a tot el món; però el progrés ha estat lent i desigual. Centenars de milions de dones de tot el món encara no estan utilitzant mètodes anticonceptius moderns per evitar embarassos no desitjats i no s'han complert les metes mundials de reducció de la mortalitat materna.

El pròxim mes de novembre, el Fons de Població de l'ONU (UNFPA) ha convocat una conferència a Nairobi per accelerar els esforços per aconseguir aquests objectius pendents per tal que els drets sexuals i reproductius siguin una realitat per a tots i totes.

En el Dia Mundial de la Població cal fer una crida per tal que l'exercici del dret a la planificació familiar es basi en els principis de no discriminació; de disponibilitat i accessibilitat, per tal que la informació i els mètodes anticonceptius estigui disponibles per a totes les persones; d'acceptabilitat, respectant la cultura de les persones que reben informació i serveis de mètodes anticonceptius; de qualitat, amb una informació clara i científicament precisa; de privacitat i confidencialitat; de participació activa i informada de les persones en les decisions que els afecten i de responsabilitat dels governs i dels sistemes de salut i els sistemes educatius."

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades