ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 04:24:50 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

27 de gener, Dia Internacional de la Commemoració Anual en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust


L'1 de novembre de 2005 l'Assemblea General de les Nacions Unides va acordar que cada 27 de gener se celebraria el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, recordant que aquell dia de l’any 1945 l'exèrcit soviètic va entrar en el camp d’extermini nazi d'Auschwitz-Birkenau a Polònia. Auschwitz-Birkenau va ser el centre de concentració més gran de l'Europa ocupada i és un lloc de memòria per a nombrosos grups perseguits per l'Alemanya nazi. En aquest camp van ser assassinades aproximadament 1.100.000 persones, de les quals prop d'un milió eren jueves.

En 2022, el lema que guia la commemoració d’aquest Dia Internacional és “Memòria, Dignitat i Justícia”. La commemoració i educació sobre l'Holocaust són un imperatiu mundial en la tercera dècada del segle XXI. L'acte de recordar aporta dignitat i justícia als i a les qui els autors de l'Holocaust pretenien aniquilar. Protegir el registre històric, recordar a les víctimes i desafiar la distorsió de la història que sovint s'expressa en l'antisemitisme contemporani són aspectes fonamentals per a reclamar justícia després dels atroços crims que es van cometre.

Les activitats commemoratives d’aquest Dia Internacional han de servir per cridar l'atenció sobre les accions empreses pels supervivents de l'Holocaust en els anys immediatament posteriors a la devastació i brutalitat d'aquest, amb la finalitat de reclamar els seus drets, la seva història, el seu patrimoni cultural i les seves tradicions, juntament amb la seva dignitat.

La preservació d'aquesta memòria exigeix donar suport a les recerques històriques sobre l'Holocaust i d'altres genocidis i crims massius. A Sant Boi hem volgut ser partícips d'aquesta preservació de la memòria i a la plaça Mercè Rodoreda una placa recorda els santboians que van morir en els camps nazis:

Baldiri Beltran Torà; Salvador Marieges Fulquet; Antoni Sabat Amat; Michel Reynard Buisserin i José Ruiz Gómez

El lema d’aquest any 2022 “Memòria, Dignitat i Justícia” ens anima a actuar per a desafiar l'odi, reforçar la solidaritat i defensar la compassió. És una ocasió per refermar el nostre compromís en el foment i la defensa dels drets humans, la lluita contra l'antisemitisme i el racisme, i la prevenció de futurs genocidis.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades