ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 04:35:22 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

17 d'abril, Declaració institucional davant la crisi produïda per la COVID19


L'expansió de la CoVid19 per tot el món planteja un repte sense precedents. Les dramàtiques conseqüències sanitàries, socials i econòmiques de la pandèmia la converteixen en una  crisi humanitària d'abast mundial, les derivacions de la qual s'allargaran en el temps. Aquestes excepcionals circumstàncies estan posant a prova els recursos i infrastructures dels Estats, però també els seus programes d'actuació social i econòmica així com els seus principis i valors. Per tant, ara més que mai, és necessària la màxima col·laboració i unitat d’acció entre institucions, ciutadania i agents socials i econòmics.  

Com la resta de municipis d'aquest país, Sant Boi enfronta un dels moments més difícils de la seva història recent a causa d'aquesta emergència sanitària. El virus està atemptant de manera tràgica contra la salut de les persones al mateix temps que l'atur que genera causa el cessament de gran part de l'activitat econòmica i està escapçant les condicions de vida de la ciutadania i sumint el nostre teixit productiu en una greu depressió.

Aquest impacte negatiu sobre la vida i el futur de la nostra ciutat ens obliga a assumir la responsabilitat d'actuar de manera decidida per afrontar aquesta crisi amb les majors garanties possibles. Per aquest motiu, totes les forces polítiques d'aquest Ajuntament expressem la nostra disposició a treballar i col·laborar al servei de l'interès general des del respecte i la lleialtat institucionals, el diàleg permanent i la voluntat de consens.

Així doncs, en el marc d'aquest Ple Extraordinari per via telemàtica i en virtut del que s'exposa anteriorment, els diferents Grups polítics municipals aprovem els acords següents:

Primer.

- Expressar la nostra més profunda gratitud a la ciutadania de Sant Boi per la responsabilitat, el compromís i la serenor amb què està afrontant aquesta crisi sanitària, social i econòmica. Donem les gràcies per aquest comportament exemplar. Reiterar la importància de continuar el confinament a les nostres llars i de seguir les recomanacions sanitàries tant de tipus individual com comunitari mentre sigui necessari.

Segon.

- Manifestar el nostre reconeixement a la tasca fonamental dels i les professionals dels serveis essencials: personal sanitari i farmacèutic, cossos de seguretat, treballadors i treballadores dels serveis socials, de les unitats de neteja i recollida de residus i altres instàncies municipals, mitjans de comunicació i noves tecnologies, personal dels sectors agroalimentari i del transport públic i privat, i, en general, a totes les persones que realitzen treballs d'atenció al públic, com ara el personal dels establiments comercials i dels mercats municipals, i a totes aquelles que formen part dels serveis essencials i no estan directament de cara al públic.

Tercer.

- Agrair també el treball de les persones voluntàries, les entitats i les empreses del municipi que estan actuant des de l’altruisme en tasques assistencials, de desinfecció o qualsevol altra d'utilitat pública.

Quart.

- Proporcionar el màxim suport possible als col·lectius més vulnerables de la nostra població (gent gran, persones amb malalties cròniques, famílies vulnerables, persones en risc d'exclusió social i població infantil) a la vegada que estem amatents a noves situacions de vulnerabilitat que puguin sorgir arran d’aquesta crisi.

Cinquè.

- Mobilitzar tots els recursos humans i tècnics disponibles per evitar el contagi i la propagació del virus.

Sisè.

- Adoptar i aplicar les mesures necessàries per reparar els estralls econòmics i socials provocats per aquesta crisi humanitària que moltes famílies i també empreses, autònoms i autònomes ja estan patint.

Setè.

- Transmetre el nostre més profund condol i suport a les famílies, amics i amigues dels santboians i santboianes que han mort com a conseqüència del virus en les darreres setmanes. Per contribuir a pal·liar aquest dolor compartit, assumim el compromís de celebrar quan la situació ho permeti un acte de ciutat que reti homenatge a les nostres víctimes.

Vuitè.

- Transmetre també el nostre suport i el desig d'una ràpida recuperació a les persones que en aquests moments es troben malaltes per efecte del virus i aquelles que puguin desenvolupar la Covid-19 properament

Novè.

- Reiterar el nostre compromís de transparència, col·laboració i coordinació permanent amb la resta d'Administracions Públiques amb l'objectiu de definir estratègies conjuntes, materialitzar accions i mesures pal·liatives de la crisi, així com poder disposar de més recursos.

Desè.

- Expressar, per últim, la nostra confiança i el nostre convenciment que la suma d'esforços de tots i totes, la col·laboració i el suport mutu donaran com a resultat la recuperació de la nostra normalitat i del nostre futur com a ciutat.

Aquesta Declaració Institucional està signada per totes les forces polítiques que composen el Ple Municipal de Sant Boi de Llobregat.  

Sant Boi de Llobregat, a 17 d'abril de 2020.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades