ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 03:42:55 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

Declaració institucional de recolzament als sectors de l'hosteleria i la restauració, centres d'estètica i les rspectives empreses proveïdors de Sant Boi afectades per les darreres mesures adoptades per Govern de la Generalitat per fer front a la COVID 19


Davant l'increment de casos de COVID-19 i l’expansió de la malaltia a tot el territori català en les darreres setmanes, la Generalitat de Catalunya va decretar el passat 16 d’octubre un nou paquet de mesures restrictives per tal de frenar la interacció social.

Aquestes noves mesures s’afegeixen a les que ja patim els municipis de l’entorn metropolità des del 17 de juliol i suposen un nou esforç per al conjunt de la població.

Però sense dubte la mesura més dura ha estat el tancament de determinats establiments comercials com bars i restaurants o centres d’estètica durant un període mínim de 15 dies.

Aquests dos sectors, així com les seves empreses proveïdores, que en el seu conjunt donen treball a milers de catalanes i catalans i contribueixen al benestar de moltíssimes famílies arreu de Catalunya, tornen a patir una mesura molt severa, que implica una profunda davallada en els seus ingressos que afectarà greument la seva economia i la capacitat de poder fer front a les seves necessitats immediates i a mig termini.

Qualsevol mesura restrictiva en l’àmbit econòmic ha de venir acompanyada de compensacions que pal·liïn les conseqüències i evitin en la mida del possible el tancament definitiu de molts d’aquests negocis.

Aquestes mesures cal contemplar-les tant en l’àmbit autonòmic com en l’àmbit local i han de ser de caràcter urgent, com ja s’ha fet en altres actuacions de xoc des del mes de març, inici de la pandèmia.

Davant aquesta situació, les forces polítiques que composem el consistori, conscients de les dificultats per les que estan passant les persones i famílies afectades per aquestes mesures a la nostra ciutat, i en coherència amb la voluntat de consens i unitat d’acció manifestades des de l’inici de la crisi sanitària, social i econòmica de la covid-19, acordem de manera unànime aquesta declaració institucional i manifestem els següents

ACORDS:

1r- Donar ple suport al col·lectiu de titulars de negocis de restauració: bars i restaurants, centres d’estètica i les respectives empreses proveïdores, així com a les seves plantilles de treballadors i treballadores davant l’impacte d’aquestes mesures.

2n- Instar el Govern de la Generalitat de Catalunya a adoptar mesures compensatòries efectives a les noves mesures decretades.

3r- Dissenyar i implementar de manera urgent dins del Pla de Xoc municipal ajuts econòmics directes als establiments afectats que permetin pal·liar la manca d’ingressos reals per fer front als pagaments més immediats (proveïdors, lloguers o hipoteques dels locals de l’activitat, subministres...), així com als seus treballadors i treballadores.

4t- Donar compte d’aquest acord a tots i totes les titulars de negocis relacionats amb la restauració, centres d’estètica i empreses proveïdores d’ambdós sectors afectats i a les entitats associatives en l’àmbit comercial, autònom i empresarial de la ciutat.

Octubre de 2020

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades