ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 04:02:56 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient


El Dia Mundial del Medi Ambient es va acordar l'any 1972 per part de l'Assemblea General de Nacions Unides i es commemora cada 5 de juny. La celebració d'aquest Dia s'ha anat convertint en un esdeveniment mundial per promoure la consciència sobre el medi ambient.

El Dia Mundial del Medi Ambient 2021 exigeix accions urgents per a retornar-li la vida als nostres ecosistemes danyats. Durant massa temps, hem estat explotant i destruint els ecosistemes del nostre planeta. Cada tres segons, el món perd una superfície de bosc equivalent a un camp de futbol i, tan sols en l'últim segle, hem destruït la meitat dels nostres aiguamolls. El 50% dels nostres esculls de coral ja s'han perdut i per a 2050, podrien desaparèixer fins al 90%, fins i tot si l'escalfament global es limita a un augment d'1,5 °C.

L'aparició de la COVID-19 també ha demostrat com poden ser de desastroses les conseqüències de la pèrdua d'ecosistemes. En reduir l'àrea d'hàbitat natural per als animals, hem creat les condicions ideals perquè els patògens, inclosos els coronavirus, es propaguin.

Davant aquest gran problema, el Dia Mundial del Medi Ambient 2021 se centra en la restauració d'ecosistemes amb el lema "Reimagina, Recrea, Restaura".

La restauració dels ecosistemes és una tasca global d'una escala gegantesca. Significa reparar milers de milions d'hectàrees de terra, perquè les persones tinguin accés a aliments, aigua potable i ocupacions. Significa aconseguir que tornin plantes i animals que avui estan a la vora de l'extinció. Però també inclou les moltes petites accions que tots i totes podem realitzar, cada dia: conrear arbres, reverdir les nostres ciutats, repoblar els nostres jardins amb espècies silvestres o netejar les escombraries dels rius i costes.

Aquest 5 de juny és també l'inici del Decenni de les Nacions Unides sobre la Restauració d'Ecosistemes (2021-2030), amb l'objectiu global de reviure milers de milions d'hectàrees, des de boscos fins a terres de cultiu, des del cim de les muntanyes fins a les profunditats de la mar.

Com ha dit el secretari general de Nacions Unides, António Guterres, amb motiu de la commemoració d'aquest Dia Mundial "La ciència ens diu que els pròxims deu anys són la nostra última oportunitat per a evitar una catàstrofe climàtica, revertir la mortífera marea de contaminació i posar fi a la pèrdua d'espècies. Per això, comencem avui un nou decenni, en el qual per fi fem les paus amb la naturalesa i aconseguim un futur millor per a totes i tots".

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades