ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 05:32:14 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

18 de maig, Dia Internacional de la Convivència en Pau


L'Assemblea General de les Nacions Unides del 8 de desembre de 2017, reconeixent la necessitat d'eliminar totes les formes de discriminació i intolerància, va aprovar declarar el 16 de maig com el Dia Internacional de la Convivència en Pau, emfatitzant la important funció de la societat civil, inclosos el món acadèmic i els grups de voluntaris, en el foment del diàleg entre religions i cultures, i encoratjant a què es donin suport a mesures pràctiques que mobilitzin a la societat civil, com la creació de capacitats, oportunitats i marcs de cooperació.

En l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre de 2015, s'estableix la importància de propiciar societats pacífiques, justes i inclusives que estiguin lliures del temor i la violència i en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenibles i en les seves 169 metes es determina que no pot haver-hi desenvolupament sostenible sense pau ni pau sense desenvolupament sostenible.

La pau no és només l'absència de conflictes. Conviure en pau consisteix a acceptar les diferències i tenir la capacitat d'escoltar, reconèixer, respectar i apreciar als altres, així com viure de manera pacífica i unida. És un procés positiu, dinàmic i participatiu en què es promou el diàleg i els conflictes se solucionen en un esperit d'enteniment i cooperació mutus. Com diu la Constitució de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura, la UNESCO, "com que les guerres neixen en la ment dels homes, és en la ment dels homes on han d'erigir-se els baluards de la pau".

La celebració del Dia Internacional de la Convivència en Pau ha de ser una oportunitat per a seguir promovent la reconciliació; per a contribuir a fer realitat la pau duradora i el desenvolupament sostenible; per a mobilitzar periòdicament els esforços de la comunitat internacional amb la intenció de promoure la pau, la tolerància, la inclusió, la comprensió i la solidaritat, i per expressar la voluntat de viure i actuar junts, units en les diferències i la diversitat, per tal de forjar un món de pau, solidaritat i harmonia.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades