ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 04:50:02 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

24 de gener, Dia Internacional de l’Educació


Per la seva resolució del 3 de desembre de 2018, l'Assemblea General de Nacions Unides va convidar tots els estats membres a observar el 24 de gener de cada any com el Dia Internacional de l’Educació per tal de posar de manifest el paper de l’educació en favor de la pau i el desenvolupament.

En consagrar un dia en particular a l'educació en el món, la comunitat internacional està reafirmant el paper clau que exerceix l'educació en la construcció de societats sostenibles i resilients, i la seva contribució a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En aquest Dia Internacional celebrem el poder considerable que té l'educació per a actuar en favor de les persones, la prosperitat, el planeta i la pau.

L’educació és un instrument d'inclusió i, per tant, d'apoderament de les persones. Les grans campanyes d'alfabetització impulsades per la UNESCO han obert un món d'oportunitats a milions de dones i homes.

Actuar en favor de l'educació també significa actuar en favor de la prosperitat perquè l'educació és l'instrument més eficaç per a reduir la pobresa i la desigualtat i afavorir la inclusió social.

L'educació també aporta respostes decisives per al planeta, que es veu amenaçat pel canvi climàtic, les conseqüències del qual són cada vegada més patents. Només l'educació té el poder de produir canvis duradors en el comportament de la nostra societat, com exigeix el desafiament de l'escalfament climàtic.

Finalment, l'educació és la pedra angular de la pau, ja que significa l’obertura cap als altres, que porta a l'enteniment intercultural, la reconciliació i la fraternitat.

Com ha dit la directora general de la UNESCO, la senyora Audrey Azoulay, directora general de la UNESCO, el Dia Internacional de l’Educació “és una oportunitat per a recordar que l'educació és un recurs valuós per a la humanitat, però que també és un recurs massa escàs per a milions de persones de tot el món”.

Cal aprofitar la commemoració d’aquest Dia Internacional per a fer una crida a l'acció en favor de l'educació. Tots i totes, governs, ciutadans i ciutadanes, associacions, docents i pares i mares d’alumnes tenim un paper a exercir, a la nostra respectiva escala, perquè el dret a l'educació sigui una realitat per a tots i totes i a tot arreu. Aquesta és la nostra responsabilitat cap a les generacions futures.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades