ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 03:34:43 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

26 de febrer, Dia Mundial de la Justícia Social


El 26 de novembre de 2007, l'Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar que el 20 de febrer de cada any es commemoraria el Dia Mundial de la Justícia Social, reconeixent que el desenvolupament social i la justícia social són indispensables en la consecució i el manteniment de la pau i la seguretat i que si no es respecten tots els drets humans i les llibertats fonamentals no es pot aconseguir ni el desenvolupament social, ni la justícia social, ni la pau, ni la seguretat.

Vivim en una era en la qual la globalització i la interdependència, alhora que obren oportunitats per al creixement de l'economia mundial i pel desenvolupament i millora del nivell de vida a tot el món, també comporta grans riscos si no s’afronten els greus problemes de la pobresa; l’exclusió social i les desigualtats.

Vivim en una era en que l'activitat humana està alterant dràsticament els seus sistemes ecològics de subsistència i per crear una prosperitat sostenible i millorar el benestar humà i l'equitat social, cal reduir significativament els riscos ambientals i l'escassetat ecològica.

És per això que cal una nova visió de l'economia i la seva relació amb la resta del món que s'adapti a les noves condicions a les quals ens enfrontem. Es necessita una economia que respecti els límits del planeta, que reprengui la dependència del benestar humà amb les relacions socials i la justícia i que reconegui que l'objectiu final és el benestar humà real i sostenible, no només el creixement del consum material

El desenvolupament social i la justícia social només són possibles amb un creixement econòmic de base àmplia i sostingut, en el context d’un desenvolupament sostenible i és per això que l'assoliment de la justícia social està tan estretament vinculat als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 aprovada el 25 de setembre de 2015.

La celebració del Dia Mundial de la Justícia Social ha de servir per reafirmar els compromisos establerts als ODS d’avançar en la igualtat entre homes i dones; en la promoció de la plena ocupació i el treball digne i en l’eradicació de la pobresa, a tot arreu i de forma permanent, en un planeta més sostenible, segur i pròsper per a tota la humanitat.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades