ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 04:25:30 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

Declaració institucional en suport dels dos joves santboians agredits i en rebuig a la LGTBIfòbia


19/12/2019

La matinada del passat 30 de novembre, dos joves santboians van patir una agressió violenta de caire homòfob quan tornaven a casa després de gaudir d’una nit d’oci pel centre històric de la ciutat. L’agressió va ser de tal magnitud que tots dos van requerir atenció mèdica hospitalària a causa de les ferides sofertes.

Aquest no és un cas aïllat al nostre País. Segons l’Observatori contra la Homofòbia, s’han registrat a Catalunya 135 agressions lgtbifòbiques durant el 2019. Malgrat s’ha avançat força en matèria legislativa arreu del món, encara hi ha molta feina a fer. Cal tenir en compte que actualment en 73 estats del món es segueix perseguint i castigant les persones LGTBI i, en 7 d’ells es segueix condemnant l’homosexualitat amb la pena de mort.

Es fa imprescindible, doncs, continuar amb l’aplicació efectiva de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, per tal de sancionar totes aquelles actituds discriminatòries i violentes que dia rere dia pateixen les persones LGBTI al nostre país.

Per part nostra, des de la proximitat, hem de deixar clar que no podem ni volem tolerar que actuacions com aquesta es produeixin als nostres carrers.

A Sant Boi, ni la ltgbifòbia, ni el masclisme, ni la xenofòbia, ni cap altra forma d’odi i discriminació hi tenen cabuda i trobaran a les institucions al davant, amb tota la fermesa.

És per aquests motius que el Ple de l’Ajuntament de Sant Boi:

PRIMER.- Mostrar el rebuig de la nostra ciutat davant les agressions lgtbifòbiques, i donar suport a les víctimes en tot allò que necessitin, incloent la possibilitat de que l’Ajuntament es presenti com a acusació popular si així ho desitgen. La lgtbifòbia és un problema social que ens interpel·la a tots i totes i des de les institucions s’han de tenir actituds exemplificadores

SEGON.- Posar al servei de les víctimes els recursos necessaris per garantir la seva recuperació.

TERCER.- Continuar treballant pel desenvolupament, dins l’àmbit municipal, de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

QUART.- En casos d’agressions consumades, valorar i establir aquelles mesures puntuals addicionals precises per garantir la seguretat -objectiva i subjectiva- de les persones que han estat agredides i també aquelles que facilitin la seva recuperació i evitin la seva revictimització.

CINQUÈ.- Publicar aquesta declaració als mitjans de comunicació públics, tan digitals com en altres suports.

La present declaració la subscriu el Grup Municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya - Acord Municipal

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades