ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 04:41:02 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

30 de juny, Dia Mundial contra el Tràfic de Persones


En 2013, l'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 30 de juliol com el Dia Mundial contra el Tràfic de Persones, assenyalant en la seva resolució que el dia és necessari per a “conscienciar sobre la situació de les víctimes del tràfic de persones i per a promocionar i protegir els seus drets” .

El tràfic de persones és un greu delicte i una greu violació dels drets humans. Cada any, milers d'homes, dones, nenes i nens cauen a les mans de traficants, en els seus propis països i a l'estranger. Pràcticament tots els països del món estan afectats pel tràfic, ja sigui com a país d'origen, trànsit o destinació de les víctimes.

La pandèmia de la COVID-19 ha exposat i exacerbat encara més moltes desigualtats a escala mundial, creant nous obstacles exposant a milions de persones a un major risc de ser objecte de tràfic amb finalitats d'explotació sexual, treball forçós, matrimoni forçat i altres delictes. Les dones i les nenes representen més del 70% de les víctimes del tràfic de persones detectades i actualment es troben entre les més afectades per la pandèmia.

La commemoració d’aquest any d’aquest Dia Mundial vol destacar els esforços del personal que lluita en primera línia contra el tràfic de persones: el personal funcionari encarregat de fer complir la llei; els i les assistents socials, els i les professionals de la salut, les treballadores i treballadors de les organitzacions no governamentals i molts altres professionals que treballen a tot el món per a protegir a les persones més vulnerables. Durant la crisi de la COVID-19, el paper essencial d'aquestes figures de socors s'ha tornat encara més important, particularment perquè les restriccions imposades per la pandèmia han fet que el seu treball sigui encara més difícil.

Com a dit el secretari general de Nacions Unides, António Guterres, “p erquè la resposta a la COVID-19 i la recuperació posterior a escala mundial assignin un lloc prioritari a la dignitat humana i els drets humans, hem de redoblar els esforços per a protegir les víctimes del tràfic i evitar que les persones vulnerables siguin explotades per delinqüents. En aquest Dia Mundial contra el Tràfic de Persones, comprometem-nos a lluitar per aconseguir societats i economies inclusives que no deixin a ningú enrere”.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades