ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 04:14:14 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

6 de febrer, Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina


L'Assemblea General de les Nacions Unides, el 20 de desembre de 2012, va designar el 6 de febrer com a Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina, per aprofitar aquesta commemoració per a intensificar les campanyes de conscienciació i per a adoptar mesures concretes que posin fi a aquesta pràctica contra les dones i les nenes.

La mutilació genital femenina és una pràctica que implica l'alteració o lesió dels genitals femenins per motius no mèdics i que internacionalment és reconeguda com una greu violació dels drets humans, la salut i la integritat de les dones i les nenes. Pot causar complicacions de salut i, en el pitjor dels casos, la mort. Aquest any 2020, més de 4 milions de nenes de 30 països d'Àfrica, Orient Mitjà, Àsia, algunes petites comunitats de Llatinoamèrica i de poblacions emigrants que viuen a Europa, Nord Amèrica, Austràlia i Nova Zelanda corren el risc de patir aquesta pràctica nociva. En aquests països aproximadament 1 de cada 3 nenes de 15 a 19 anys han sofert aquesta forma de discriminació i tortura.

Encara que s'ha mantingut des de fa més de mil anys, hi ha motius per a pensar que es pot acabar amb aquesta pràctica en una sola generació. És per això que els Objectius de Desenvolupament Sostenible es plantegen com a meta l’eliminació de totes les pràctiques nocives contra les dones (en les que s’inclou la mutilació genital femenina) aconseguint la seva eradicació plena l’any 2030.

Aconseguir aquest objectiu en una dècada requerirà el suport de tots i totes i la realització d’accions coordinades i sistemàtiques en les quals participin les comunitats (especialment els i les joves) i que serveixin per conscienciar a l’entorn dels drets humans, la igualtat de gènere, l'educació sexual i l'atenció a les víctimes de l'ablació.

Com va dir el Secretari General de Nacions Unides, António Guterres, amb motiu de la commemoració d'aquest Dia Internacional "Amb la dignitat, la salut i el benestar de milions de nenes en joc, no hi ha temps a perdre. Units, podem i hem de posar fi a aquesta pràctica nociva".

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades