ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 05:20:49 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

21 de setembre, Dia Internacional de la Pau


Cada any, el 21 de setembre, se celebra el Dia Internacional de la Pau a tot el món. L'any 1981, l'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar aquesta data com el dia dedicat a l'enfortiment dels ideals de pau, a través de l'observació de 24 hores de no-violència i alto el foc. La commemoració d'aquest any 2021 té com a lema "Recuperar-se millor per a un món equitatiu i sostenible".

La pandèmia de la COVID-19 ha colpejat amb més força als grups més desfavorits i marginats. Fins a l'abril de 2021, s'havien administrat a tot el món més de 687 milions de dosis de les vacunes contra la COVID-19. No obstant això, més de 100 països no havien rebut una sola dosi. Les persones atrapades en conflictes són especialment vulnerables pel que fa a la falta d'accés a l'atenció sanitària. La pandèmia de la COVID-19 ha anat acompanyada d'un augment de l'estigma, la discriminació i l'odi, que només costen més vides en lloc de salvar-les: el virus ataca a tots i totes sense importar-nos d'on venim ni en què creiem. En enfrontar-nos a aquest enemic comú de la humanitat, hem de recordar que no som l'enemic de l'altre. Per a poder recuperar-nos de la devastació de la pandèmia, hem de fer les paus entre nosaltres.

També hem de fer les paus amb la naturalesa. Malgrat les restriccions per a viatjar i les aturades econòmiques, les negatives conseqüències del canvi climàtic no s'han detingut. Necessitem una economia mundial verd i sostenible que generi ocupació, redueixi les emissions i augmenti la resiliència als impactes climàtics.

Aquest any la celebració d'aquest Dia Internacional de la Pau té una especial rellevància per la situació que s'està vivint a l'Afganistan. Quatre dècades de guerra, catàstrofes naturals recurrents, pobresa crònica, sequera i la pandèmia de COVID-19 han devastat al poble de l'Afganistan. La recent escalada del conflicte i l'agitació resultant no han fet més que exacerbar les necessitats i complicar encara més un context operatiu extremadament difícil.

Segons l'Organització de les Nacions Unides per a l'Agricultura i l'Alimentació (FAO), més del 30% dels i de les afganeses sofreixen inseguretat alimentària. L'Organització Internacional per a les Migracions ha destacat que hi ha 5,85 milions d'afganesos i afganeses que viuen fora del seu país d'origen i que les remeses que envien "serveixen de salvavides per a les seves famílies i el seu sistema financer", però va alertar que en l'actual situació en què es troba l'Afganistan "les remeses també es troben en un estat lamentable". Davant aquest dramàtic escenari, l'Oficina de Coordinació d'Assumptes Humanitaris de l'ONU va sol·licitar urgentment 606,2 milions de dòlars que han de servir per a proporcionar assistència prioritària a onze milions de persones per tal de cobrir les seves necessitats més bàsiques durant els quatre últims mesos de 2021.

El Consell de Seguretat de Nacions Unides va aprovar per unanimitat el passat mes de febrer de 2021 la crida que havia fet António Guterres, secretari general de Nacions Unides, d'un alto el foc mundial en la qual es demanava als Estats membres que donessin suport a una "pausa humanitària duradora, àmplia i sostinguda" en els conflictes locals. En la commemoració d'aquest Dia Internacional cal demanar que l'alto el foc sigui respectat per a garantir que les persones atrapades en conflictes tinguin accés a les vacunes i els tractaments que poden salvar vides.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades