ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 04:01:00 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

23 d’abril, Dia Mundial del Llibre i els Drets d’Autor


El 23 d'abril és un dia simbòlic per a la literatura mundial, ja que aquest dia en 1616 van morir Miguel de Cervantes, William Shakespeare i l'Inca Garcilaso de la Vega. La data coincideix, a més, amb el naixement o la mort d'altres destacats autors com Maurice Druon, Halldór Kiljan Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla i Manuel Mejía Vallejo. És per això que la Conferència General de la UNESCO, celebrada a París en 1995, va decidir retre un homenatge universal als llibres i als autors i autores en aquesta assenyalada data, proclamant el 23 d’abril com a Dia Mundial del Llibre i del Dret d'Autor.

En celebrar el llibre, celebrem activitats (l'escriptura, la lectura, la traducció, la publicació) mitjançant les quals l'ésser humà s'eleva i es realitza i celebrem també les llibertats que les fan possibles. El llibre constitueix el punt de trobada de les llibertats humanes més importants, entre les quals destaquen, en primer lloc, la llibertat d'expressió i la llibertat d'edició. Es tracten de llibertats fràgils, enfrontades a nombrosos desafiaments, des del qüestionament del dret d'autor i de la diversitat cultural, fins a les amenaces físiques a les quals estan exposats autors i autores, periodistes i editors i editores en nombrosos països. Tenim el deure de protegir aquestes llibertats a tot el món. Per això hem de promoure la lectura i l'escriptura com a forma de lluitar contra l'analfabetisme i la pobresa i d’aquesta manera reforçar els fonaments de la pau.

Cada any, la UNESCO, juntament amb la Unió Internacional d'Editors, la Federació Internacional de Llibreters i la Federació Internacional d'Associacions i Institucions Bibliotecàries trien una capital mundial del llibre. Per l’any 2019 aquesta ciutat serà Sharjah, als Emirats Àrabs Units. Sharjah organitzarà, a partir del 23 d’abril, un innovador programa d'activitats amb propostes creatives de foment de la lectura que pretenen involucrar a la nombrosa població multicultural de la ciutat.

Com va dir Audrey Azoulay, Directora General de la UNESCO, celebrem aquest any 2019 amb Sharjah i amb tota la comunitat internacional “que el llibre encarna la creativitat, permet l’intercanvi d’idees i coneixements, transcendeix les fronteres i enforteix l'enteniment mutu i el diàleg“.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades