ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 04:28:25 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans


El Dia dels Drets Humans se celebra cada 10 de desembre coincidint amb la data que l'Assemblea General de les Nacions Unides va adoptar la Declaració Universal de Drets Humans en 1948. Es tracta d'un document històric que va proclamar els drets inalienables inherents a tots els éssers humans, sense importar la seva raça, color, religió, sexe, idioma, opinions polítiques o d'una altra índole, origen nacional o social, propietats, lloc de naixement, ni cap altra condició. És el document més traduït del món i està disponible en més de 500 idiomes.

Alcen la seva veu pel dret a un medi ambient saludable, com Marinel Sumook Ubaldo una jove de 22 anys de Filipines que lluita per aconseguir que els governs de tot el món afrontin el canvi climàtic i s’ocupin del seus efectes sobre les comunitats més vulnerables i marginades; per la igualtat de drets de les dones i les nenes, com Yasaman Aryani, una jove de 21 anys d’Iran que està condemnada a 16 anys de presó per participar a una campanya contra les lleis que imposen l’ús obligatori del vel a les dones a l’Iran; per a participar en la presa de decisions i per a expressar les seves opinions lliurement, com Leonard Renteria, un jove colombià de 27 anys que participa en la taula de joventut del moviment cívic Paro Nacional i que a causa del seu activisme ha patit persecucions i amenaces de mort; per la defensa de les persones refugiades, com Sarah Mardini de 24 anys i Seán Nider de 25 que col·laboren com a voluntaris de salvament per a una organització a Lesbos i que corren el risc d'anar a la presó a Grècia per haver intentat salvar vides.

La participació en la vida pública és un principi fonamental dels drets humans i la participació de la joventut és essencial per a aconseguir un desenvolupament sostenible per a totes les persones. Els i les joves busquen participar en totes les decisions que tenen un impacte directe i indirecte sobre el seu benestar i cal escoltar les seves opinions per a poder prendre decisions més efectives i sostenibles per a tothom. D'aquesta manera poden exercir un paper crucial en el canvi positiu, ja que la joventut sempre ha estat la principal impulsora de la transformació política, econòmica i social, han estan a l'avantguarda de les mobilitzacions de base per un canvi positiu i aporten noves idees i solucions per a aconseguir un món millor.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades