ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

08/15/2022 02:51:31 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

16 de novembre, Dia Internacional per a la Tolerància


En 1996, l'Assemblea General de l'ONU va convidar als Estats membres a celebrar el Dia Internacional per a la Tolerància el 16 de novembre. Aquesta resolució va donar seguiment a l'Any de les Nacions Unides per a la Tolerància de 1995, proclamat per l'Assemblea General de les Nacions Unides per iniciativa de la UNESCO que havia adoptat la Declaració de Principis sobre la Tolerància. La Declaració afirma, entre altres coses, que la tolerància reconeix els drets humans universals, les llibertats fonamentals dels i les altres i la diversitat dels pobles i descriu la tolerància no sols com un deure moral, sinó com un requeriment polític i legal per als individus, els grups i els estats, situant la tolerància en el marc del dret internacional sobre drets humans.

Com lluitar contra la intolerància?.

Lluitar contra la intolerància exigeix un marc legal: els governs han d'aplicar les lleis sobre drets humans, prohibir els crims i les discriminacions contra les minories i ha de garantir un accés igualitari als tribunals de justícia, als responsables de drets humans i a les defensories del poble.

Lluitar contra la intolerància exigeix educació: la intolerància neix sovint de la ignorància, de la por al desconegut i d'un sentit exagerat del valor d’allò propi. Per això, és necessari educar sobre el tema i ensenyar la tolerància i els drets humans als nens i nenes.

Lluitar contra la intolerància requereix accedir a la informació: la intolerància és més perillosa quan s'usa amb finalitats polítiques o territorials i es fan servir arguments fal·laços, es manipulen els fets i les estadístiques i es menteix a l'opinió pública. La millor manera de combatre-ho és promoure lleis que protegeixin el dret a la informació i la llibertat de premsa.

Lluitar contra la intolerància requereix una presa de consciència individual: la intolerància en la societat és la suma de les intoleràncies individuals. Per això, hem d'examinar el nostre paper en el cercle viciós que porta a la desconfiança i violència en la societat.

Lluitar contra la intolerància exigeix solucions locals: els problemes que ens afecten són cada vegada més globals però les solucions poden ser locals, gairebé individuals. Tots i totes formem part de la solució. La no violència pot ser una eina molt efectiva per a confrontar un problema, crear un moviment o demostrar solidaritat amb les víctimes de la intolerància

"En un moment en què la pandèmia ha exacerbat les fractures que divideixen i desfiguren les nostres societats, en què ha arribat fins i tot a vegades a despertar el racisme, el fanatisme i l'extremisme, és més necessari que mai reafirmar els valors fundacionals de la nostra humanitat. Aquests valors de dignitat, justícia, curiositat i diversitat constitueixen, en efecte, els valors de la tolerància"

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades