ES Other languagesPlaša de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 04:11:17 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat TrÓmits Participa Comunicaciˇ
Portal de TransparŔncia. Obre enllaš extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

16 de novembre, Dia Internacional per a la TolerÓncia


En 1996, l'Assemblea General de l'ONU va convidar als Estats membres a celebrar el Dia Internacional per a la TolerÓncia el 16 de novembre. Aquesta resoluciˇ va donar seguiment a l'Any de les Nacions Unides per a la TolerÓncia de 1995, proclamat per l'Assemblea General de les Nacions Unides per iniciativa de la UNESCO que havia adoptat la Declaraciˇ de Principis sobre la TolerÓncia. La Declaraciˇ afirma, entre altres coses, que la tolerÓncia reconeix els drets humans universals, les llibertats fonamentals dels i les altres i la diversitat dels pobles i descriu la tolerÓncia no sols com un deure moral, sinˇ com un requeriment polÝtic i legal per als individus, els grups i els estats, situant la tolerÓncia en el marc del dret internacional sobre drets humans.

Com lluitar contra la intolerÓncia?.

Lluitar contra la intolerÓncia exigeix un marc legal: els governs han d'aplicar les lleis sobre drets humans, prohibir els crims i les discriminacions contra les minories i ha de garantir un accÚs igualitari als tribunals de justÝcia, als responsables de drets humans i a les defensories del poble.

Lluitar contra la intolerÓncia exigeix educaciˇ: la intolerÓncia neix sovint de la ignorÓncia, de la por al desconegut i d'un sentit exagerat del valor d’all˛ propi. Per aix˛, Ús necessari educar sobre el tema i ensenyar la tolerÓncia i els drets humans als nens i nenes.

Lluitar contra la intolerÓncia requereix accedir a la informaciˇ: la intolerÓncia Ús mÚs perillosa quan s'usa amb finalitats polÝtiques o territorials i es fan servir arguments falĚlašos, es manipulen els fets i les estadÝstiques i es menteix a l'opiniˇ p˙blica. La millor manera de combatre-ho Ús promoure lleis que protegeixin el dret a la informaciˇ i la llibertat de premsa.

Lluitar contra la intolerÓncia requereix una presa de consciŔncia individual: la intolerÓncia en la societat Ús la suma de les intolerÓncies individuals. Per aix˛, hem d'examinar el nostre paper en el cercle viciˇs que porta a la desconfianša i violŔncia en la societat.

Lluitar contra la intolerÓncia exigeix solucions locals: els problemes que ens afecten sˇn cada vegada mÚs globals per˛ les solucions poden ser locals, gairebÚ individuals. Tots i totes formem part de la soluciˇ. La no violŔncia pot ser una eina molt efectiva per a confrontar un problema, crear un moviment o demostrar solidaritat amb les vÝctimes de la intolerÓncia

"En un moment en quŔ la pandŔmia ha exacerbat les fractures que divideixen i desfiguren les nostres societats, en quŔ ha arribat fins i tot a vegades a despertar el racisme, el fanatisme i l'extremisme, Ús mÚs necessari que mai reafirmar els valors fundacionals de la nostra humanitat. Aquests valors de dignitat, justÝcia, curiositat i diversitat constitueixen, en efecte, els valors de la tolerÓncia"

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinciˇ de Ciutat de la CiŔncia i la Innovaciˇ Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gŔnere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - AvÝs legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecciˇ de dades