ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/04/2022 04:46:50 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Declaracions institucionals

10 de novembre, Dia Mundial de la Ciència per la Pau i el Desenvolupament


El Dia Mundial de la Ciència per a la Pau i el Desenvolupament és un esdeveniment anual que se celebra cada 10 de novembre a tot el món des de l'any 2002, després d’haver-ho acordat la Conferència General de la UNESCO l’any anterior.

La finalitat d’aquesta commemoració és renovar el compromís en favor de la ciència per a la pau i el desenvolupament i posar l'accent en l'ús responsable de la ciència per al benefici de les societats, en particular, per a l’eradicació de la pobresa. El Dia Mundial també pretén aconseguir una major conscienciació en l'opinió pública sobre la importància de la ciència i satisfer la bretxa existent entre ciència i societat.

La ciència és l'eina que l'ésser humà ha creat tant per a comprendre el món que li envolta, com per a aplicar aquests coneixements en el seu benefici. Els avanços científics ens permeten trobar solucions als nous desafiaments econòmics, socials i mediambientals amb els quals construir un futur sostenible. La ciència també té un paper en la construcció de la pau en fomentar la cooperació internacional per a aconseguir el desenvolupament sostenible. Acostar la ciència a la societat és fonamental perquè els individus tinguin els coneixements necessaris i, d'aquesta forma, puguin triar les seves opcions professionals, personals i polítiques.

Aquest any 2019, la commemoració d’aquest Dia Mundial posa l'accent en el concepte de “ciència oberta”, un creixent moviment mundial per a fer que la recerca científica i les dades científiques siguin accessibles per a tothom. Aquest moviment pretén fomentar la col·laboració científica i els descobriments científics i facilitar la bona adopció de les tecnologies. És per això que pot ser un gran pas per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La commemoració del Dia Mundial de la Ciència per a la Pau i el Desenvolupament és una oportunitat per reclamar que la ciència oberta sigui una realitat, que es converteixi en l'eina que faci que la ciència sigui més accessible, el procés científic més inclusiu i els resultats científics més pròxims i disponibles per a tota la humanitat.

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades