ES Other languagesPlaša de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/02/2022 06:46:41 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat TrÓmits Participa Comunicaciˇ
Portal de TransparŔncia. Obre enllaš extern en una finestra nova
Imprimir


Cr˛nica de les sessions

Ple de novembre de 2021


El Ple municipal ha celebrat una nova sessiˇ ordinÓria el dia 24 de novembre, en format presencial. La regidora Rosa Mur Petit, representant del Grup municipal d’ERC-AM, ha presentat la ren˙ncia al seu cÓrrec.

Ordenances fiscals per a l’any 2022

L’Ajuntament ha aprovat definitivament l’acord de modificaciˇ de les Ordenances Fiscals per a l'exercici 2022 i segŘents, amb el suport dels grups municipals del PSC-CP i SBeC-ECG (13 vots) i l’abstenciˇ de la resta de regidors i regidores (10 abstencions). El criteri general de la polÝtica fiscal municipal per a l’any 2022 serÓ la congelaciˇ dels principals tributs.

Pla contra l’absentisme escolar

La sessiˇ ha donat llum verda de forma inicial i amb el suport de tots els grups polÝtics del consistori al Pla Local de prevenciˇ i atenciˇ a l'absentisme escolar. ╔s un instrument innovador per lluitar contra aquesta problemÓtica des de la prevenciˇ i en coordinaciˇ amb els diferents agents del territori. Aquest pla estarÓ a disposiciˇ del conjunt de professionals que treballen per garantir el dret a l'educaciˇ a la nostra ciutat; des de la mirada i el treball en xarxa de les dues administracions implicades.

CompromÝs amb el reciclatge de residus

Una mociˇ ha expressat l’opiniˇ unÓnime del consistori sobre l’objectiu d’assolir a Sant Boi, l’any 2025 com a mÝnim, el 55% de taxa de reciclatge de residus. Entre altres compromisos, es parla de reflectir en els pressupostos municipals dels pr˛xims exercicis els mitjans necessaris per assolir aquest objectiu, de revisar les ordenances reguladores i fiscals per facilitar-ho i de conscienciar la ciutadania i els agents econ˛mics respecte a la prevenciˇ, la reutilitzaciˇ i el reciclatge dels residus.

Manifest contra la violŔncia i pla per a la igualtat

El plenari s’ha adherit al manifest unitari del Dia Internacional contra la ViolŔncia Masclista iha prorrogat fins a finals de 2023 la vigŔncia delPla d'Igualtat de GŔnere de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat 2018-2021.

Altres mocions

El Ple municipal ha aprovat, entre altres, mocions per recuperar els drets dels treballadors i treballadores i derogar la reforma laboral i perreclamar la laboralitat i la millora de les condicions laborals dels repartidors i repartidores de plataformes (com Glovo, Deliveroo o Uber Eats). TambÚ, per al traspÓs real de rodalies a la Generalitat de Catalunya i per a l’adhesiˇ de Ssnt Boi al Programa d'ONU-Dones "Ciutats segures i espais p˙blics segurs".

A l’inici de la sessiˇ s’ha llegit el recordatori de la commemoraciˇ del dia 16 de novembre com a Dia Internacional per a la TolerÓncia El Ple ha recordat el nom de MarÝa Isabel MartÝnez, darrera vÝctima de la violŔncia masclista.

Acta de la sessiˇ

http://santboi.cat/Publi121.nsf/0E2C45CD48AC93C3C12587C00030BAD7/$FILE/11%20Sess i%C3%B3%20del%20dia%2024.11.2021%20_SPL210011_.pdf
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinciˇ de Ciutat de la CiŔncia i la Innovaciˇ Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gŔnere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - AvÝs legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecciˇ de dades