ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/03/2022 02:30:52 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Cròniques i mocions de Ple

Ple de novembre de 2021


El Ple municipal ha celebrat una nova sessió ordinària el dia 24 de novembre, en format presencial. La regidora Rosa Mur Petit, representant del Grup municipal d’ERC-AM, ha presentat la renúncia al seu càrrec.

Ordenances fiscals per a l’any 2022

L’Ajuntament ha aprovat definitivament l’acord de modificació de les Ordenances Fiscals per a l'exercici 2022 i següents, amb el suport dels grups municipals del PSC-CP i SBeC-ECG (13 vots) i l’abstenció de la resta de regidors i regidores (10 abstencions). El criteri general de la política fiscal municipal per a l’any 2022 serà la congelació dels principals tributs.

Pla contra l’absentisme escolar

La sessió ha donat llum verda de forma inicial i amb el suport de tots els grups polítics del consistori al Pla Local de prevenció i atenció a l'absentisme escolar. És un instrument innovador per lluitar contra aquesta problemàtica des de la prevenció i en coordinació amb els diferents agents del territori. Aquest pla estarà a disposició del conjunt de professionals que treballen per garantir el dret a l'educació a la nostra ciutat; des de la mirada i el treball en xarxa de les dues administracions implicades.

Compromís amb el reciclatge de residus

Una moció ha expressat l’opinió unànime del consistori sobre l’objectiu d’assolir a Sant Boi, l’any 2025 com a mínim, el 55% de taxa de reciclatge de residus. Entre altres compromisos, es parla de reflectir en els pressupostos municipals dels pròxims exercicis els mitjans necessaris per assolir aquest objectiu, de revisar les ordenances reguladores i fiscals per facilitar-ho i de conscienciar la ciutadania i els agents econòmics respecte a la prevenció, la reutilització i el reciclatge dels residus.

Manifest contra la violència i pla per a la igualtat

El plenari s’ha adherit al manifest unitari del Dia Internacional contra la Violència Masclista iha prorrogat fins a finals de 2023 la vigència delPla d'Igualtat de Gènere de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat 2018-2021.

Altres mocions

El Ple municipal ha aprovat, entre altres, mocions per recuperar els drets dels treballadors i treballadores i derogar la reforma laboral i perreclamar la laboralitat i la millora de les condicions laborals dels repartidors i repartidores de plataformes (com Glovo, Deliveroo o Uber Eats). També, per al traspàs real de rodalies a la Generalitat de Catalunya i per a l’adhesió de Ssnt Boi al Programa d'ONU-Dones "Ciutats segures i espais públics segurs".

A l’inici de la sessió s’ha llegit el recordatori de la commemoració del dia 16 de novembre com a Dia Internacional per a la Tolerància El Ple ha recordat el nom de María Isabel Martínez, darrera víctima de la violència masclista.

Acta de la sessió

http://santboi.cat/Publi121.nsf/0E2C45CD48AC93C3C12587C00030BAD7/$FILE/11%20Sess i%C3%B3%20del%20dia%2024.11.2021%20_SPL210011_.pdf
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades