ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/03/2022 02:35:01 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Cròniques i mocions de Ple

Ple de maig de 2021


El Ple municipal ha celebrat una nova sessió ordinària el dia 21 de maig.

Barris de muntanya

El Ple municipal ha aprovat provisionalment modificar el planejament urbanístic per millorar la xarxa d’espais públics als barris de muntanya de Sant Boi (els Canons, les Orioles i Can Paulet). La conseqüència -a l’espera de l’aprovació definitiva per part de la Generalitat- és que aquesta zona de Sant Boi comptarà amb més espais verds i que totes les zones verdes d’aquests barris seran de titularitat pública. El projecte, millorat i legitimat per un ampli procès de participació ciutadana, consolida l’aposta de Sant Boi per un model de desenvolupament urbà sostenible, prioritzant la preservació de l’enton natural.

Habitatge de lloguer assequible

Dintre de les mesures que l’Ajuntament promou per garantir l’accés de les famílies a un habitatge digne, s’ha aprovat per unanimitat un tràmit que facilitarà la futura construcció per part de l’empresa Visoren de 48 habitatges de lloguer assequible al sector del Camí del Llor (24 per a persones grans i 24 per a joves).

Ciutats Defensores dels Drets Humans

Durant la sessió tambe s’ha aprovat, de manera unànim, l’adhesió de la ciutat a la declaració institucional Ciutats Defensores dels Drets Humans. Sant Boi va liderar la posada en marxa del projecte que porta aquest nom i que compta actualment amb la participació de 27 ajuntaments Mitjançant aquesta declaració, la ciutat expressa el compromís de visibilitzar i acompanyar la t,asca de les persones defensores dels drets humans a diferents països d’arreu del món i denunciar la persecució que pateixen.

Manifest del Dia Mundial del Comerç Just

El Ple municipal s’ha sumat al manifest del Dia Mundial del Comerç Just, amb el títol ‘I tu, què tries? Aquest maig, passa’t al comerç just’ i reivindica que siguem conscients sobre les repercussions locals i globals del nostre consum per avançar cap a un model que posi la vida dels pobles i la natura al centre.

Altres mocions

També s’han aprovat mocions per declarar Sant Boi “Municipi de Llibertat LGTBI+’, per reparar i restituir la memòria de les dones acusades de bruixeria, per donar suport a la realització d’una auditoria pública dels comptes de la Seguretat Social, per fer un estudi sobre l’establiment d’una àrea de servei de pernocta per a autocaravanes a Sant Boi i per reclamar la fi de la violència a Palestina davant l’escalada viscuda els darrers dies.

A l’inici de la sessió s’ha llegit el manifest del Dia Internacional per la Convivència en Pau. El Ple municipal ha recordat els noms de les 7 dones (i un menor) assassinades durant el mes de maig a l’Estat Espanyol (3 d’elles a Catalunya i 1 al Baix Llobregat) víctimes de la violència masclista.

Acta de la sessió

https://seuelectronica.santboi.cat/Publi121.nsf/F8B118CD71B20351C1258705003AC47C /$FILE/5%20Sessi%C3%B3%20del%20dia%2027.05.2021%20_SPL210005_.pdf
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades