ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/03/2022 03:58:06 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Cròniques i mocions de Ple

Ple d'abril de 2021


El Ple municipal ha celebrat una nova sessió ordinària el dia 29 d’abril.

Pla de Govern 2019-23

Durant la sessió s’ha aprovat incialment el Pla de Govern, l’instrument de planificació que regirà l’acció del govern de la ciutat durant aquest mandat. El Pla de Govern s’emmarca en l’Estratègia de Ciutat 2030, que vol fer de Sant Boi una ciutat metropolitana sostenible, saludable, cohesionada i creadora de noves oportunitats, especialment per les generacions futures, en coherència amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible formulats per Nacions Unides. S’hi detallen 10 missions, 45 reptes a llarg termini i 205 objectius de mandat. El document ha comptat amb el suport dels regidors i les regidores dels grups municipals PSC-CP i SBeC-ECG (15 vots). Cs, Podem-EU i la regidora no adscrita (5 vots) s’hi han abstingut i ERC ha votat en contra (5 vots).

Fons europeus per als municipis

A continuació s’ha aprovat per una àmplia majoria una moció per reclamar al Govern d’Espanya que les administracions locals puguin disposar d’un mínim del 10% dels fons de recuperació de la Unió Europea. També s’hi reclama a la Generalitat que pacti el repartiment i la gestió dels fons europeus extraordinaris amb les diputacions i les entitats municipalistes per garantir un finaçament just i una reconstrucció sanitària, social i econòmica equilbrada.

Àrea de Mercat d’Habitatge Tens

El Ple municipal ha sol·licitat a l’AMB que declari la totalitat del terme municipal de Sant Boi com a àrea amb mercat d’habitatge tens, perquè puguin aplicar-se als habitatges arrendats a la ciutat mecanismes de contenció i moderació dels preus previstos en la normativa vigent. L’aprovació d’aquesta declaració ha estat possible gràcies al suport de tots els grups municipals (22 vots) excepte el de Cs, que s’ha manifestat en contra (2 vots).

Xarxa de dades a Sant Boi

S’han aprovat els plecs per contractar la xarxa de dades per a una ciutat intel·ligent, connectada i segura a Sant Boi. A més, s’ha convocat la licitació d’aquest contracte.

Altres mocions

També s’han aprovat diverses mocions, entre les quals un text en suport dels valors republicans vigents en el 90è aniversari de la proclamació de la Segona República. Un altre reclama el reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal per posar-se al costat de les famílies que tenen una pèrdua per alguna d’aquestes causes.

Altres textos aprovats han servit per expressar el suport de Sant Boi, per un costat, al sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d’envasos a la ciutadania i als agents econòmics i, per un altre costat, a la Declaració de Barcelona per a l’alliberament de patents de vacunes per part de les indústries farmacèutiques. El Ple ha rebutjat una moció que plantejava una reducció de l’IRPF a les rendes baixes.

A l’inici de la sessió s’ha llegit el recordatori de la commemoració del 2021 com a Any Internacional de les Fruites i les Verdures. S’han llegit els noms de les dues dones assassinades a Espanya per violència masclista des de la celebració de l’anterior sessió.

Acta de la sessió

https://seuelectronica.santboi.cat/Publi121.nsf/F3597FC445A23F4FC12587220043E6F4 /$FILE/6%20Sessi%C3%B3%20del%20dia%2030.06.2021%20_SPL210006_.pdf
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades