ES Other languagesPlaša de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/02/2022 06:53:20 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat TrÓmits Participa Comunicaciˇ
Portal de TransparŔncia. Obre enllaš extern en una finestra nova
Imprimir


Cr˛nica de les sessions

Ple de marš de 2021


El Ple municipal ha celebrat una nova sessiˇ ordinÓria el dia 25 de marš.

Servei de Mediaciˇ i Restauraciˇ ComunitÓria

Durant la sessiˇ s’han aprovat per unanimitat el nou reglament d’aquest servei i una ordenanša municipal que preveu mesures restauratives alternatives a la sanciˇ en casos d’infraccions lleus de l’ordenanša de civisme i convivŔncia ciutadana. L’objectiu Ús que la intervenciˇ tingui un sentit reparador i garantir que les persones especialment vulnerables que hagin comŔs una infracciˇ, especialment les menors d'edat, tinguin igualtat d'oportunitats per reparar-la voluntÓriament.

La vida de la gent gran

S’ha donat suport al dictamen “La vida de les persones grans importa”, aprovat pel Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat. El document recull importants reivindicacions de les persones grans de la comarca i expressa el rebuig de l’edatisme i de la vulneraciˇ dels drets de les persones grans, especialment durant la pandŔmia. Hi han votat a favor tots els grups municipals (20 vots), excepte el d’ERC -AM (4 abstencions).

Pla de polÝtiques femenistes

S’ha aprovat per una Ómplia majoria l’adhesiˇ de l'Ajuntament de Sant Boi al 4t Pla Transversal de PolÝtiques Feministes del Baix Llobregat, 2021-2025, impulsat i aprovat pel Consell Comarcal.

Convenis sobre habitatge

S’han prorrogat els convenis amb l’AgŔncia de l'Habitatge de Catalunya per a l’any 2021 relatius a l’Oficina Local d’Habitatge de Sant Boi i al programa de mediaciˇ per al lloguer social d'habitatges.

Altres mocions

Durant la sessiˇ s’han aprovat mocions per:

-Reclamar l’elaboraciˇ d’una llei catalana de millora urbana, social i ambiental de barris i viles (nova Llei de barris), acompanyada d’un fons especÝfic de recuperaciˇ.

-Instar el Govern central a proporcionar informaciˇ detallada a les administracions locals i

auton˛miques sobre l'IngrÚs MÝnim Vital i a garantir que les administracions comptin amb recursos suficients per gestionar-lo.

- Reclamar la millora de la xarxa de vigilÓncia metropolitana de contaminaciˇ atmosfŔrica a l’Órea metropolitana de Barcelona impulsant l’aprovaciˇ d’un Pla de Qualitat de l’Aire de l’AMB 2021-2026

-Donar suport a les mares afectades per l'aplicaciˇ de la "sÝndrome d'alienaciˇ parental", tot solĚlicitant la seva consideraciˇ com a vÝctimes de violŔncia de gŔnere.

Municipalitzaciˇ de serveis

TambÚ s’ha rebutjat una mociˇ que reclamava la municipalitzaciˇ del Servei d’Atenciˇ DomiciliÓria i un estudi de viabilitat per al canvi a una gestiˇ directa d’altres serveis de l’Ajuntament de Sant Boi actualment externalitzats.

A l’inici de la sessiˇ s’ha llegit el recordatori de la commemoraciˇ del 21 de marš com a Dia Mundial de la Poesia. El Ple ha recordat els noms de les quatres dones i una nena assassinades a Espanya (1 a Catalunya) per violŔncia masclista des de la celebraciˇ de l’anterior sessiˇ.

Acta de la sessiˇ

https://seuelectronica.santboi.cat/Publi121.nsf/19F51C51DDA3C8D8C12586CA0043A43E /$FILE/3%20Sessi%C3%B3%20del%20dia%2025.03.2021%20_SPL210003_.pdf
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinciˇ de Ciutat de la CiŔncia i la Innovaciˇ Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gŔnere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - AvÝs legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecciˇ de dades