ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/03/2022 03:00:03 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Cròniques i mocions de Ple

Ple de març de 2021


El Ple municipal ha celebrat una nova sessió ordinària el dia 25 de març.

Servei de Mediació i Restauració Comunitària

Durant la sessió s’han aprovat per unanimitat el nou reglament d’aquest servei i una ordenança municipal que preveu mesures restauratives alternatives a la sanció en casos d’infraccions lleus de l’ordenança de civisme i convivència ciutadana. L’objectiu és que la intervenció tingui un sentit reparador i garantir que les persones especialment vulnerables que hagin comès una infracció, especialment les menors d'edat, tinguin igualtat d'oportunitats per reparar-la voluntàriament.

La vida de la gent gran

S’ha donat suport al dictamen “La vida de les persones grans importa”, aprovat pel Consell Consultiu de la Gent Gran del Baix Llobregat. El document recull importants reivindicacions de les persones grans de la comarca i expressa el rebuig de l’edatisme i de la vulneració dels drets de les persones grans, especialment durant la pandèmia. Hi han votat a favor tots els grups municipals (20 vots), excepte el d’ERC -AM (4 abstencions).

Pla de polítiques femenistes

S’ha aprovat per una àmplia majoria l’adhesió de l'Ajuntament de Sant Boi al 4t Pla Transversal de Polítiques Feministes del Baix Llobregat, 2021-2025, impulsat i aprovat pel Consell Comarcal.

Convenis sobre habitatge

S’han prorrogat els convenis amb l’Agència de l'Habitatge de Catalunya per a l’any 2021 relatius a l’Oficina Local d’Habitatge de Sant Boi i al programa de mediació per al lloguer social d'habitatges.

Altres mocions

Durant la sessió s’han aprovat mocions per:

-Reclamar l’elaboració d’una llei catalana de millora urbana, social i ambiental de barris i viles (nova Llei de barris), acompanyada d’un fons específic de recuperació.

-Instar el Govern central a proporcionar informació detallada a les administracions locals i

autonòmiques sobre l'Ingrés Mínim Vital i a garantir que les administracions comptin amb recursos suficients per gestionar-lo.

- Reclamar la millora de la xarxa de vigilància metropolitana de contaminació atmosfèrica a l’àrea metropolitana de Barcelona impulsant l’aprovació d’un Pla de Qualitat de l’Aire de l’AMB 2021-2026

-Donar suport a les mares afectades per l'aplicació de la "síndrome d'alienació parental", tot sol·licitant la seva consideració com a víctimes de violència de gènere.

Municipalització de serveis

També s’ha rebutjat una moció que reclamava la municipalització del Servei d’Atenció Domiciliària i un estudi de viabilitat per al canvi a una gestió directa d’altres serveis de l’Ajuntament de Sant Boi actualment externalitzats.

A l’inici de la sessió s’ha llegit el recordatori de la commemoració del 21 de març com a Dia Mundial de la Poesia. El Ple ha recordat els noms de les quatres dones i una nena assassinades a Espanya (1 a Catalunya) per violència masclista des de la celebració de l’anterior sessió.

Acta de la sessió

https://seuelectronica.santboi.cat/Publi121.nsf/19F51C51DDA3C8D8C12586CA0043A43E /$FILE/3%20Sessi%C3%B3%20del%20dia%2025.03.2021%20_SPL210003_.pdf
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades