ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/03/2022 04:23:31 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Cròniques i mocions de Ple

Ple de febrer de 2021


El Ple municipal ha celebrat una nova sessió ordinària el dia 25 de febrer. L’Ajuntament s’ha adherit al manifest elaborat amb motiude la celebració del dia 8 de març com a Dia Internacional de les Dones. El text expressa el compromís de seguir treballant des de les institucions locals per construir ciutats i pobles feministes.

Subministrament elèctric

S’ha aprovat per una àmplia majoria una moció en relació amb els talls de subministrament elèctric i amb l'increment del preu de la llum. El text insta el govern de l’Estat i el govern de la Generalitat a prendre diferents mesures per, entre altres objectius, avançar en la reforma del sistema elèctric i garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna. El govern local de Sant Boi es compromet a emetre un informe sobre la viabilitat d'emprendre accions legals contra les companyies elèctriques pels talls soferts darrerament a la ciutat. A més, s’insta aquestes companyies perquè garanteixin el bon estat de les seves instal·lacions i evitin talls de subministraments a les famílies vulnerables. Tots els grups han votat a favor (22 vots) excepte Cs, que s’ha abstingut (2 vots).

Disminució de ràtios als centres educatius

L’Ajuntament s’ha pronunciat mitjançant una moció en favor d’una reducció de les ràtios en els centres educatius de la ciutat i en totes les etapes edcuatives, tot instant la Generalitat a adoptar les mesures necessàries per fer-ho possible (espeicalment, al segon cicle d’educació infantil i a secundària). El plenari reclama al govern català més inversió en polítiques educatives per reforçar, entre d’altres, un sistema educatiu públic que fomenti l’èxit escolar, que lluiti contra la segregació i que pugui millorar les infraestructures arreu del país i en especial a Sant Boi. Tots els grups municipals han votat a favor d’aquesta moció.

Suport al sector dels ensenyaments artístics

Una altra moció ha expressat el suport unànim del plenari a les escoles de dansa i formació artística de Sant Boi davant de les noves restriccions a la seva activitat ocasionades per la pandèmia i ha instat el Govern de la Generalitat a adoptar mesures compensatòries, també, per als centres no autoritzats pel Departament de Cultura. L'Ajuntament establirà unes noves bases de subvencions amb caràcter extraordinari que contribueixin a donar continuïtat a aquest col·lectiu com a sector que genera ocupació i oferta cultural a la ciutat.

Nou programa municipal per a persones sense llar

També per unanimitat, el Ple municipal ha decidit crear el Programa municipal d'atenció a les persones sense llar, per donar resposta a les necessitats dels santboians i les santboianes que viuen al carrer en condicions d’infrahabitatge i aconseguir que gaudeixin d’una llar digna i segura. També s’ha fixat l’objectiu de prevenir aquestes situacions, cobrir les necessitats bàsiques i traçar itineraris d’inclusió que permetin a aquestes persones recuperar la seva autonomia i els vincles socials. L’Ajuntament habilitarà provisionalment un equipament provisional per atendre les persones sense llar i estudiàrà la possibilitat d’obrir-ne un amb caràcter permanent..

Participació ciutdana en la proposta urbanística del Puig del Castell

Els grups han donat llum verda, per unanimitat, el Programa de Participació Ciutadana referent a la modificació del Pla General Metropolità al vessant est del puig del Castell. L’objectiu és enriquir la proposta urbanística amb aportacions de la ciutadania.

Aprovació definitiva del Pressupost Municipal

En aquesta sessió ha quedat aprovat amb caràcter definiu el Pressupost Municipal de l’Ajuntament i les empreses municipals per a l’any 2021 i la modificació de la plantilla de personal, ja aprovats inicialment el dia 30 de desembre de 2020. La votació ha tingut aquest resultat: 14 vots a favor (PSC-CP i SBeC-ECG), 6 vots en contra (ERC-AM i regidora no adscrita) i 4 abstencions (Cs i Podem-EU).

Personal eventual

S’ha aprovat per unanimitat una modificació de l’acord que estableix el nombre, la denominació, la dedicació horària i les retribucions del personal eventual de l’Ajuntament

Altres mocions

Durant la sessió s’ha aprovat demanar al Consell de Ministres l'indult del cantant Pablo Hasel amb l’objectiu de defensar la llibertat d'expressió i ha quedat rebutjada una moció en suport de l’amnistia, amb els vots en contra dels grups municipals PSC-CP, Cs i la regidora no adscrita (16 vots), els vots a favor d’ERC-AM i Podem-EU (7 vots) i l’abstenció de SBeC-ECG (2 vots(.

A l’inici de la sessió s’ha llegit el recordatori de la commemoració de l’11 de febrer de 2021 com a Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència.

Acta de la sessió

http://santboi.cat/Publi121.nsf/94C47B4224399C93C12586A90036FAF2/$FILE/2%20Sessi %C3%B3%20del%20dia%2025.02.2021%20_SPL210002_.pdf
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades