ES Other languagesPlaša de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

07/02/2022 07:19:15 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat TrÓmits Participa Comunicaciˇ
Portal de TransparŔncia. Obre enllaš extern en una finestra nova
Imprimir


Cr˛nica de les sessions

Ple de gener de 2021


El Ple municipal ha celebrat una nova sessiˇ ordinÓria el dia 28 de gener. S’ha decidit fixar el darrer dijous de cada mes, a les 17 hores, com a data habitual de les sessions ordinÓries.

Carta AlimentÓria de la Regiˇ Metropolitana

Per unanimitat, s’ha aprovat l'adhesiˇ de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat a la Carta AlimentÓria de la Regiˇ Metropolitana de Barcelona, que constitueix un marc estratŔgic i d’acciˇ per dur a termes polÝtiques alimentÓries saludables i sostenibles. A mÚs, s’ha donat suport al projecte Barcelona Capital Mundial de l’Alimentaciˇ Sostenible 2021 (CMAS). L’Ajuntament es compromet a difondre i fomentar les activitats previstes i a oferir un programa complementari d’activitats a Sant Boi.

Pla de diversitat sexual i de gŔnere

S’ha aprovat tambÚ per unanimitat l'adhesiˇ de l'Ajuntament de Sant Boi al Pla per la diversitat sexual i de gŔnere del Baix Llobregat 2020-2024, amb l’objectiu de promoure la igualtat i la no discriminaciˇ de persones LGTBI. L’Ajuntament es compromet a implementar les accions d’aquesta pla de manera coordinada amb el Consell Comarcal i la resta d’ajuntaments de la comarca.

Preus dels lloguers

S’ha acordat per una Ómplia majoria, mitjanšant una mociˇ, instar al Govern de l’Estat a aprovar una llei estatal que blindi la funciˇ social de l’habitatge i a legislar per regular el mercat del lloguer, tot implantant mecanismes de control de preus i augmentant el parc p˙blic d’habitatge de lloguer social i assequible, entre altres mesures.

Subministrament elÚctric

S’ha aprovat una mociˇ que reclama reduir l'IVA i les tarifes dels subministraments d'electricitat i gas per a ˙s de particulars, persones en rŔgim d’aut˛noms i pimes. El text demana al Govern central l’elaboraciˇ urgent d’un Pla de Garantia de Subministraments BÓsics que prevegui ajudes econ˛miques directes per a colĚlectius en situaciˇ de vulnerabilitat

Joves en prÓctiques

Durant la sessiˇ s’ha aprovat una mociˇ que insta el Govern de la Generalitat de Catalunya a concedir subvencions per incentivar la contractaciˇ en prÓctiques de persones joves, tot reiterant l’aposta del Baix Llobregat per una transiciˇ i sortida de la crisi inclusives que prenguin en consideraciˇ l’especial vulnerabilitat de la poblaciˇ jove.

Subvencions

En aquesta sessiˇ s’ha prorrogat el Pla EstratŔgic de Subvencions 2016-2019 fins a l’existŔncia d’un de nou que reculli les necessitats existents en el nou escenari derivat de la pandŔmia.

Mines d’aigua del Bori i Can Carreres

De manera unÓnim, el Ple municipal s’ha compromŔs a crear una comissiˇ d’experts per impulsar la declaraciˇ de les mines d’aigua del Bori i la vall de Can Carreres com a BÚ Cultural d’InterŔs Local (BCIL), atenent al seu valor com a patrimoni de la ciutat.

Mocions rebutjades

S’ha rebutjat una mociˇ que reclamava la reducciˇ de l’import del Tribut MetropolitÓ i l’exempciˇ del seu pagament a diferents colĚlectius afectats pels efectes de la pandŔmia. Tampoc no ha quedat aprovada una mociˇ de rebuig contra la sentŔncia condemnat˛ria emesa pel Tribunal Superior de JustÝcia de Catalunya al conseller Bernat SolÚ, acusat de desobediŔncia greu quan era alcalde l’1 d’octubre de 2017

A l’inici de la sessiˇ s’ha llegit el recordatori de la commemoraciˇ del dia 24 de gener com a Dia Internacional de l’Educaciˇ. El Ple ha recordat el nom de la dona que ha estat assessinada per violŔncia masclista des de la celebraciˇ de l’anterior ple.

Acta de la sessiˇ

https://seuelectronica.santboi.cat/Publi121.nsf/25C65CA748DEA9A8C1258688003F7752 /$FILE/1%20Sessi%C3%B3%20del%20dia%2028.01.2021%20_SPL210001_.pdf
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinciˇ de Ciutat de la CiŔncia i la Innovaciˇ Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gŔnere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - AvÝs legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecciˇ de dades