ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/03/2022 03:19:11 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Cròniques i mocions de Ple

Ple de gener de 2021


El Ple municipal ha celebrat una nova sessió ordinària el dia 28 de gener. S’ha decidit fixar el darrer dijous de cada mes, a les 17 hores, com a data habitual de les sessions ordinàries.

Carta Alimentària de la Regió Metropolitana

Per unanimitat, s’ha aprovat l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona, que constitueix un marc estratègic i d’acció per dur a termes polítiques alimentàries saludables i sostenibles. A més, s’ha donat suport al projecte Barcelona Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible 2021 (CMAS). L’Ajuntament es compromet a difondre i fomentar les activitats previstes i a oferir un programa complementari d’activitats a Sant Boi.

Pla de diversitat sexual i de gènere

S’ha aprovat també per unanimitat l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Boi al Pla per la diversitat sexual i de gènere del Baix Llobregat 2020-2024, amb l’objectiu de promoure la igualtat i la no discriminació de persones LGTBI. L’Ajuntament es compromet a implementar les accions d’aquesta pla de manera coordinada amb el Consell Comarcal i la resta d’ajuntaments de la comarca.

Preus dels lloguers

S’ha acordat per una àmplia majoria, mitjançant una moció, instar al Govern de l’Estat a aprovar una llei estatal que blindi la funció social de l’habitatge i a legislar per regular el mercat del lloguer, tot implantant mecanismes de control de preus i augmentant el parc públic d’habitatge de lloguer social i assequible, entre altres mesures.

Subministrament eléctric

S’ha aprovat una moció que reclama reduir l'IVA i les tarifes dels subministraments d'electricitat i gas per a ús de particulars, persones en règim d’autònoms i pimes. El text demana al Govern central l’elaboració urgent d’un Pla de Garantia de Subministraments Bàsics que prevegui ajudes econòmiques directes per a col·lectius en situació de vulnerabilitat

Joves en pràctiques

Durant la sessió s’ha aprovat una moció que insta el Govern de la Generalitat de Catalunya a concedir subvencions per incentivar la contractació en pràctiques de persones joves, tot reiterant l’aposta del Baix Llobregat per una transició i sortida de la crisi inclusives que prenguin en consideració l’especial vulnerabilitat de la població jove.

Subvencions

En aquesta sessió s’ha prorrogat el Pla Estratègic de Subvencions 2016-2019 fins a l’existència d’un de nou que reculli les necessitats existents en el nou escenari derivat de la pandèmia.

Mines d’aigua del Bori i Can Carreres

De manera unànim, el Ple municipal s’ha compromès a crear una comissió d’experts per impulsar la declaració de les mines d’aigua del Bori i la vall de Can Carreres com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL), atenent al seu valor com a patrimoni de la ciutat.

Mocions rebutjades

S’ha rebutjat una moció que reclamava la reducció de l’import del Tribut Metropolità i l’exempció del seu pagament a diferents col·lectius afectats pels efectes de la pandèmia. Tampoc no ha quedat aprovada una moció de rebuig contra la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya al conseller Bernat Solé, acusat de desobediència greu quan era alcalde l’1 d’octubre de 2017

A l’inici de la sessió s’ha llegit el recordatori de la commemoració del dia 24 de gener com a Dia Internacional de l’Educació. El Ple ha recordat el nom de la dona que ha estat assessinada per violència masclista des de la celebració de l’anterior ple.

Acta de la sessió

https://seuelectronica.santboi.cat/Publi121.nsf/25C65CA748DEA9A8C1258688003F7752 /$FILE/1%20Sessi%C3%B3%20del%20dia%2028.01.2021%20_SPL210001_.pdf
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades