ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/05/2023 05:17:04 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Crònica de les sessions

Ple de gener de 2022


El Ple municipal ha celebrat el dia 27 de gener una nova sessió ordinària. S’ha fet telemàticament a causa de la situació sanitària.

Moció en suport a la reforma laboral

Durant la sessió s’ha aprovat una moció que insta totes la forces polítiques amb representació parlamentària a: a) continuar treballant per donar suport a la reforma laboral acordada entre patronals i sindicats per impulsar la creació d’ocupació estable i de qualitat; b) contribuir a potenciar la contractació indefinida enfront de la temporalitat mitjançant les tipologies de contracte ‘indefinit’ i ‘fix discontinu’; c) confirmar el suport parlamentari a l’acord assolit i d) defensar el diàleg com a eina per aconseguir acords amb independència de les ideologies.

La moció, presentada pel Grup Municipal Socialista, ha comptat amb el suport dels regidors i les regidores de tots els grups municipals, excepte ERC, que ha votat en contra.

Ampliació de drets de la infància migrada a Catalunya

El Ple també ha aprovat una moció, subscrita pels grups municipals d’SBeC-ECG i ERC-AM, que insta el Departament de Drets Socials i la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya, al govern de l’Estat i al Ministerio de Inclusión, Seguridad Social y Migraciones a prendre mesures per garantir la protecció integral dels menors en situació irregular i les seves famílies. A més, s’expressa el compromís de seguir treballant a escala local per un sistema de protecció social que, indiferentment de la situació jurídica dels veïnes i les veïnes, comprengui el conjunt dels serveis dirigits a tots els menors.

El text ha comptat amb el suport de tot el plenari excepte els regidors de Ciutadans, que s’han abstingut.

Canvis en àrees d’actuació política i en el règim de dedicació d’una regidora

La regidora Cristina Muñoz ha vist modificat formalment el seu règim de dedicació al consistori, que passa a ser de caràcter exclusiu. L’Alcaldia ha donat compte del decret que afegeix sota l’epígraf de ‘Agenda urbana’ una nova àrea d’actuació política municipal, tot nomenant José Ángel Carcelén com a regidor d’Agenda urbana i de Projectes estratègics i Cristina Muñoz com a titular de l’àmbit d’actuació de Protecció civil per la Seguretat pública, que inclou les responsabilitats polítiques relatives a Policia Local, Seguretat viària, Protecció civil i Llicències d’ús de la via pública. Aquestes mesures entraran en vigor el dia 1 de febrer.

Altres mocions

També s’ha aprovat una moció subscrita pel grup municipal Podem-EU en relació a la Llei Orgànica per a la Protecció de la Seguretat Ciutadana o "Llei Mordassa". A instàncies del mateix grup, el Ple ha mostrat un suport unànim a la defensa d'un model agrícola i ramader sostenible i saludable.

A l’inici de la sessió s’ha llegit el recordatori de la commemoració del dia 27 de gener de 2022 com a dia internacional en memòria de les víctimes de l'Holocaust.

Acta de la sessió

https://seuelectronica.santboi.cat/Publi121.nsf/VistaWebTemes/95DF6AF1838D16FAC1 2587F3004B7217?OpenDocument&Clau=APleP&Idioma=ca&Seu=S
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades