ES Other languagesPlaša de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/05/2023 05:20:01 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat TrÓmits Participa Comunicaciˇ
Portal de TransparŔncia. Obre enllaš extern en una finestra nova
Imprimir


Cr˛nica de les sessions

Ple de febrer de 2022


El Ple municipal ha celebrat el dia 24 de febrer una nova sessiˇ ordinÓria.

Condemna de la invasiˇ militar d’Ucra´na

L'Ajuntament de Sant Boi ha condemnat enŔrgicament, per unanimitat, la invasiˇ militar d'Ucra´na per part de la Federaciˇ Russa, que es considera com “una agressiˇ completament injustificada, d'una gravetat inŔdita i una violaciˇ flagrant del dret internacional”. El Ple exigeix cessament immediat de les hostilitats abans que es multipliqui el nombre de vÝctimes. Sant Boi suma la seva veu a la del municipalisme solidari per demanar una desescalada del conflicte i una aposta per la desmilitaritzaciˇ de la zona i per l'establiment d'un diÓleg enfocat a la construcciˇ de pau.

Inclusiˇ financera i bancÓria de la gent gran

Els grups municipals Socialista (PSC-CP), Sant Boi en Com˙-En Com˙ Guanyem (SBeC-G) i Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal (ERC-AM) han susbscrit conjuntament una mociˇ, aprovada per unanimitat, que trasllada a les entitats bancÓries que puguin contractar amb l’Ajuntament la instalĚlaciˇ de caixers automÓtics accessibles i segurs per a la ciutadania (i en especial per a la gent gran) en edificis o espais municipals, preferentment centres cÝvics o casals de la gent gran. Un estudi previ hauria de servir per detectar les zones del municipi amb una mancanša mÚs accentuada d’aquests dispositius. La mociˇ contÚ altres mesures per a la inclusiˇ financera i bancÓria de la gent gran.

Cessiˇ d’un terreny per a la instalĚlaciˇ d’un CAP

A la sessiˇ d’avui s’ha aprovat per unanimitat la cessiˇ gratu´ta al Servei CatalÓ de la Salut de la Generalitat de Catalunya la finca municipal del carrer Antoni GaudÝ, 86 per a la instalĚlaciˇ d’una └rea BÓsica de Salut (CAP).

Aprovaciˇ definitiva del Pressupost Municipal

S’han aprovat amb carÓcter definitiu el pressupost de l’Ajuntament i els de les empreses municipals Coressa, Claus i Igualssom. TambÚ, la plantilla de personal i la relaciˇ de llocs de treball.

Hi han votat a favor els grups municipals PSC-CP i SBeC-ECG (14 vots) i en contra els d’ ERC-AM, Cs, Podem-EU i la regidora no adscrita (9).

Modificaciˇ de dues ordenances fiscals

La sessiˇ ha donat llum verda a la modificaciˇ de les Ordenances Ficals relatives a l’Import sobre l’increment de valors dels terrenys de naturales urbana i a l taxa que regula l’˙s de les instalĚlacions de transport d’energia, amb l’objectiu d’adaptar-les a la jurisprudŔncia recent del Tribunal Constitucional.

S’ha aprovat amb els vots favorables dels grups municipals PSC-CP i SBeC-ECG (14 vots). ERC_AM, Cs, Podem-EU i la regidora no adscrita s’hi han abstingut (9 vots).

Agressions sexuals comeses per membres de l'EsglÚsia cat˛lica.

Una mociˇ del plenari condemna de forma enŔrgica totes les violŔncies sexuals envers la infÓncia i insta l'EsglÚsia cat˛lica en particular a reconŔixer la seva responsabilitat directa en els escÓndols de pederÓstia, tot depurant responsabilitats i reparant el dolor de les vÝctimes. El text de la mociˇ, subscrit per Sant Boi en Com˙-En Com˙ Guanyem i Podem-EUiA., reclama la creaciˇ de comissions d’investigaciˇ relatives a aquest tema al CongrÚs de Diputats i al Parlament de Catalunya.

Tots els grups municipals han donat suport a la mociˇ (21 vots) excepte el de Ciutadans-Partit de la Ciutadania, que s’han abstingut (2 vots)

Ampliaciˇ de drets de la infÓncia migrada a Catalunya

El Ple ha aprovat definitivament i per unanimitat la mem˛ria justificativa de la conveniŔncia i l’oportunitat d’incorporar l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat com a soci de l’empresa Tractament i Selecciˇ de Residus, S.A., mitjanšant l’adquisiciˇ de participacions socials.

Servei de vigilÓncia nocturn

S’ha donat llum verda a una mociˇ subscrita pel grup Municipal Ciutadans-Partit de la Ciutadania que compromet el govern municipal a estudiar la viabilitat de la creaciˇ d’un servei de vigilÓncia nocturna amb perspectiva de gŔnere per protegir i reduir la sensaciˇ d’inseguretat que pateixen algunes dones de Sant Boi per la nit quan tornen del treball o d’activitats d’oci i lleure.

Hi han votat a favor els regidors dels grups municipals PSC-CP i Ciutadans-Partit de la Ciutadania (14 vots), mentre que els de Podem-EU ho han fet en contra (2 vots). La resta de grups municipals s’han abstingut (7).

Servei d’atenciˇ domiciliÓria

La sessiˇ ha donat llum verda a l’expedient de contractaciˇ dels plecs i la convocat˛ria de la licitaciˇ per contractar el Servei Atenciˇ DomiciliÓria (SAD) mitjanšant un procediment obert.

S’han pronunciat a favor els grups municipals de l’equip de govern, PSC-CP i SBeC-ECG (14 vots), amb l’abstenciˇ de la resta (7) excepte el vot en contra dels regidors de Podem-EU (2).

Altres mocions

El Ple municipal ha rebutjat mocions sobre la internalitzaciˇ dels serveis d’atenciˇ telef˛nica a les administracions p˙bliques i en defensa dels canon de residus de Catalunya.

A l’inici de la sessiˇ s’ha llegit el recordatori de la commemoraciˇ del dia 20 de febrer de 2022 com a dia mundial de la justÝcia social. TambÚ s’ha aprovat, per unanimitat, l’adhesiˇ al manifest elaborat amb motiu de la celebraciˇ del dia 8 de marš de 2022 dia Internacional de les Dones.

Acta de la sessiˇ

https://seuelectronica.santboi.cat/Publi121.nsf/VistaWebTemes/70A28E424C2AA9A1C1 25881700495633?OpenDocument&Clau=APleP&Idioma=ca&Seu=S
Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinciˇ de Ciutat de la CiŔncia i la Innovaciˇ Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gŔnere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - AvÝs legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecciˇ de dades