Una àmplia programació adreçada a tots els públics arrodoneix durant tot el mes de març la gran festa gastronòmica de la ciutat
Després de tres anys, torna la gran celebració del producte agrícola estrella de Sant Boi, la Carxofada. La celebració de la Carxofada ve precedida durant el mes de març de tot un conjunt d’activitats i propostes programades per gaudir d’aquest vegetal que s’ha convertit en tot un símbol per la ciutat.
El 2020, la Carxofada va ser la primera activitat cancel·lada a Sant Boi a causa de la pandèmia, i la seva evolució ens ha privat de poder realitzar-la durant el 2021 i el 2022. Per fi, el pròxim 2 d’abril es tornarà a celebrar el tradicional dinar popular de la Carxofada a la plaça de l’Ajuntament i la rambla Rafael Casanova.
La iniciativa de l’Ajuntament troba de nou la complicitat de la Cooperativa Agrària, el col·lectiu de restauració Degusta Sant Boi, Sant Boi Comerç i Sant Boi Empresarial per fer del mes de la carxofa una proposta exquisida que culmina amb el gran retrobament del dinar popular de la Carxofada.
Tot això es consolida amb la proposta d’un cartell atrevit, fresc i amb petjada santboiana, donat que el fotògraf santboià, Jordi Laguna, és l’autor del cartell i de les diverses versions que se’n deriven.
La Carxofada és una de les principals festes populars de Sant Boi. L’activitat es va iniciar l’any 1999 i s’havia celebrat cada any fins al 2020, que va quedar suspesa degut a la pandèmia. Les ganes de poder tornar a reunir-nos ens han fet esperar 3 anys, però enguany tornem a reprendre aquesta cita tan arrelada en la vida de la ciutat.
Pel que fa al format del dinar popular del proper 2 d’abril, es proposa un menú gastronòmic dissenyat i preparat pels restaurants del col·lectiu Degusta Sant Boi, que forma part de Sant Boi Comerç, amb la carxofa com a ingredient protagonista. Una carxofa que, alhora, ha estat conreada i collida pels pagesos de la Cooperativa Agrària Santboiana, fet que la converteix en un producte de proximitat.
El dinar es farà en quatre torns, per tal d’evitar cues, i per primer cop es podran adquirir els tiquets de forma online. El tiquet del menú té un preu de 14 € de forma anticipada i 16 € el mateix dia.
Encara es poden comprar entrades als casals municipals i alguns restaurants:
Així doncs, la Carxofada i tot el conjunt de propostes que s’ofereixen durant el mes de març i fins a la primera setmana d’abril es posen al servei de la promoció del sector agrícola i la restauració locals.
El dia 2 d'abril, la jornada de la Carxofada començarà ben aviat al matí per anar obrint boca amb un conjunt d’activitats:
I com a fi de festa comptarem amb l’actuació del grup musical Grooviyama, un grup de Sant Boi amb un directe de festa i de ball basat en un repertori actual i atrevit que es mou entre el funk i el pop.
Pel que fa a l’organització del dinar popular, es faran quatre torns (a les 12.30h, 13.00h, 13.30 h i 14 h) amb l’objectiu d’evitar cues i amb un total de 1600 tiquets a la venda.
Per primer cop també, aquests tiquets es poden adquirir on line a entrapolis, i ja s’han exhaurit les primeres 200 entrades que s’han posat a la venda. El preu és de 14 euros de manera anticipada i de 16 euros el mateix dia.
La ciutat celebra durant tot març el Mes de la Carxofa. Menús gastronòmics, una ruta de tapes, vermuts musicals i altres activitats lúdiques conformen una àmplia programació amb el fruit per excel·lència del camp santboià com a protagonista.
Tot un mes ple de propostes per donar a conèixer la flor d’hivern, producte estrella de l’agricultura de Sant Boi i símbol de la ciutat vinculat a l’aposta per l’alimentació saludable i de proximitat, la gastronomia de qualitat i l’agricultura sostenible.
© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - | Avís legal - | Accessibilitat - | webmaster - | mapa del web - | Protecció de dades