ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/03/2023 10:07:39 PM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi aprova el I Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere
Un compromís formal per garantir els drets de les persones LGTBI+ i lluitar contra les LGTBIfòbies

02/21/2020

El Ple municipal ha aprovat inicialment aquest dijous, 20 de febrer, el I Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere de Sant Boi (2020-2024). Inclou mesures com incorporar un tercer vestidor als equipaments esportius nous, organitzar més tallers i xerrades sobre temàtica LGTBI als centres educatius, habilitar lavabos amb neutralitat de gènere als edificis municipals o promoure el canvi de nom a la targeta sanitària o al carnet de la biblioteca.

Sant Boi desplegarà aviat, per tant, aquest pla específic per garantir els drets de les persones LGTBI+ (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals) i conscienciar la ciutadania sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere i prevenir les discriminacions per raó d'orientació sexual, identitat de gènere o expressió de gènere.

El document planteja incorporar aquesta perspectiva de diversitat en totes les àrees de la política municipal i cerca la implicació del conjunt de la societat local per seguir construint una ciutat lliure de discriminacions .

Fa anys que l'Ajuntament de Sant Boi du a terme polítiques i accions per promoure la diversitat i combatre la LGTBIfòbia, en el marc de la campanya Sant Boi és diversa . La ciutat compta amb un Punt d'Informació i Assessorament LGTBI+ (SAI).

L'Ajuntament seguirà treballant a partir d'ara per pal·liar les discriminacions que posen en risc de desigualtat o en situació de vulnerabilitat les persones que no encaixen en la lògica binària home-dona . Unes discriminacions que s'accentuen en els casos de persones vinculades a més d'un eix de desigualtat, com són les dones lesbianes i trans o les persones LGTBI+ migrades, amb diversitat funcional o VIH.

La diagnosi realitzada l'any 2017 per elaborar aquest pla assenyalava la necessitat de prendre mesures concretes per eliminar les LGTBIfòbies en tots els àmbits, especialment en l'educació, la salut i l'espai públic.

També es plantejava com a important que els serveis municipals incideixin per eliminar la lògica binària en els seus formularis, en els punts d'atenció al públic, en els usos del llenguatge, les imatges i la publicitat, en els equips i les instal·lacions esportives o en les festes i activitats culturals.

Aquestes són algunes de les mesures concretes que planteja el I Pla per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere de Sant Boi de Llobregat:

---Promoure els lavabos neutres en totes les instal·lacions i serveis de l’Administració municipal

---Continuar amb l'oferta de formació i/o tallers per a docents i alumnat sobre diversitat sexual, afectiva i de gènere, prevenció de l'assejament i combat de les LGTBIfòbies

---Difondre el protocol de canvi de nom a la targeta sanitària entre les persones professionals de salut

---Habilitar un tercer vestidor d’ús privat als equipaments esportius nous, principalment, i establir mesures per garantir la intimitat de les persones que ho demanin

---Garantir el canvi de nom als carnets de biblioteques de les persones trans que ho requereixin (encara que no hagin dut a terme el canvi de nom legal)

El Pla vetllarà per una ciutat on la diversitat pugui ser visible i on qualsevol persona pugui sentir-se inclosa, segura i lliure amb independència del gènere, l'orientació sexual, la identitat o l'expressió de gènere)

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades