ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

12/03/2022 03:47:48 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


8-M: Sant Boi organitza un acte d'homenatge públic a les científiques de la ciutat
L'Ajuntament vol visibilitzar el paper de les dones en el món de la ciència

02/28/2020

L'acte central de la commemoració del 8 de març a Sant Boi serà un homenatge a les dones científiques de la ciutat. L'Ajuntament i el Consell Municipal de les Dones organitzen una programació d'activitats per reivindicar la igualtat efectiva entre homes i dones.

L’acte públic que l’Ajuntament organitza cada any per retre homenatge a un col·lectiu professional de dones reconeixerà aquest cop la feina i el talent de les científiques que viuen, treballen o han treballat a la ciutat en diferents disciplines. La trobada tindrà lloc el dia 4 de març, a les 18 hores, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

Doctores i infermeres, fisioterapeutes, professores d'assignatures de ciència i tecnologia, dietistes, biòlogues, químiques, farmacètuiques, veterinàries, enginyeres agrònomes, matemàtiques... Totes elles estan convidades a aquest reconeixement públic a les contribucions de les dones en aquest àmbit, sovint invisibilitzades.

La tria d'aquestes professions vol servir per evidenciar la bretxa de gènere i els obstacles que les dones troben sovint per evolucionar en unes professions tradicionalment masculinitzades. També es planteja per encoratjar les nenes, adolescents i joves de la ciutat a triar aquestes opcions de futur professional amb tota llibertat.

Testimonis de científiques

Per donar testimoni de les seves experiències de vida vinculades a l’exercici professional hi seran presents les doctores i investigadores Meritxell Gironella, de l'Hospital Clínic de Barcelona, i Judith Usall i Susana Ochoa, del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Sant Boi. L'acte serà presentat per la periodista Cristina Sáez, especialista en temes de cultura digital i ciència.

Per participar a l'homenatge: tel. 93 635 12 26 o protocol@santboi.cat

Programa 8-M Dia Internacional de les Dones


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades