ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

08/14/2022 09:16:39 AM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


L’Ajuntament coordina una ampliació dels serveis de neteja i desinfecció
Per atendre les peticions de residències de la gent gran, centres sanitaris i entitats privades, s'ha comptat amb la participació de més efectius municipals, empreses especialitzades, voluntariat i la UME

04/07/2020

Davant les necessitats especials de neteja i desinfecció requerides per la crisi del COVID-19, l’Ajuntament de Sant Boi ha coordinat una ampliació dels recursos destinats a aquestes tasques. Així, al personal municipal de neteja i recollida i residus, gestionat per l’empresa Coressa, s’hi han sumat els treballs dels efectius de Protecció Civil, la Unitat Militar d’Emergències, empreses especialitzades i la col·laboració voluntària de persones i col.lectius.

Els serveis municipals de neteja i recollida de residus focalitzen les seves tasques en l’escombrat amb aigua clorada de les voreres i les vies públiques, amb una presència gradual a tots els districtes de la ciutat..

En els darrers dies, s'han reforçat les actuacions a les zones comercials i dels mercats municipals, als voltants de l’Hospital Sant Joan de Déu de Sant Boi i dels quatre Centres d’Atenció Primària. Amb la col·laboració de Protecció Civil i de l’empresa Montané Tractaments s'han dut a terme tasques de desinfecció prioritzats en aquests entorns. Per desinfectar el mobiliari urbà, l’Ajuntament ha contractat una empresa especialitzada.

D’altra banda, l’empresa Anticimex 3D Sanidad Ambiental, contractada per la Generalitat de Catalunya, s'ha encarregat de la desinfecció de diverses residències de gent gran, tant de gestió pública com privada: Centre Assistencial Geriàtric Benviure, Residència Los Sauces, Llar d'Avis Blanca, Residència Llar Sant Josep i Residència Sant Boi.

Així mateix, la Unitat Militar d’Emergències, dotada amb amplis recursos per desinfectar i netejar zones i centres de grans dimensions, s’ha encarregat del Complex Assistencial en Salut Mental Benito Menni i ha fet treballs també a les residències Benviure i Los Sauces.

A més, s’ha comptat amb la col·laboració de la Cooperativa Agrària Santboiana. Pagesos amb tractors han actuat, també amb aigua clorada sobre algunes de les vies amples de la ciutat, com la zona del nucli antic, l'entorn del Mercat Vell, el carrer de Raurich o el parc de Marianao.

En els propers dies continuaran les tasques de desinfecció i neteja de les vies públiques i es procedirà a fer actuacions puntuals als centres que acullin persones considerades d’alt risc a causa del COVID-19.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades