ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat
Sant Boi Boig per tu

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

08/10/2022 11:06:23 PM
reactivem
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Sant Boi crea una taula de treball per impulsar el seu compromís de ciutat amb l'alimentació saludable i sostenible
El nou organisme desenvoluparà un projecte estratègic que recull els principis de la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana

10/14/2021

La nau de la Cooperativa Agrària Santboiana ha acollit aquest dijous, dia 14 d'octubre, l'acte oficial de constitució de la Taula de Treball de l'Estratègia Alimentària de Sant Boi. Una vintena d'entitats, agents econòmics, centres de recerca i institucions han signat el document d'adhesió a aquest nou organisme, que neix amb l'objectiu d'impulsar a la ciutat el projecte estratègic "+Agricultura de proximitat +Alimentació saludable" i promoure una visió del sistema alimentari com a dret col·lectiu.

Carta alimentària metropolitana i estratègia local

L'Ajuntament de Sant Boi es va adherir el passat gener a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana de Barcelona i durant tot aquest any participa en l'esdeveniment 'Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible'. Amb aquest compromís com a punt de partida, ha elaborat el projecte estratègic "+Agricultura de proximitat +Alimentació saludable" (2021-2023). El seu objectiu és sumar esforços a la ciutat per, en un context d'emergència climàtica, social i sanitària, poder avançar cap a un sistema alimentari respectuós amb la salut de les persones i la salut del planeta.

Taula de Treball de l'Estratègia Alimentària

La Taula de Treball de l'Estratègia Alimentària de Sant Boi és un nou espai de participació, col·laboració i transparència que promourà polítiques i accions per l'alimentació saludable i sostenible des d'un enfocament global, tenint en compte tot el cicle alimentari des de la producció fins a la comercialització i el consum.

Acte de constitució de la Taula de Treball

L'acte ha comptat amb la presència institucional de l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, i altres representants del consistori local, a més del director de l'Àrea de Presidència de l'AMB, Salvador Milà.

Durant la seva intervenció, Lluïsa Moret ha afirmat que "avui comencem una experiència molt important que ens situa en el centre d'un gran projecte", com és 'Barcelona Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021. "Sant Boi hi ha volgut ser present", ha afegit, "per expressar una aposta clara i un compromís de ciutat, compartit per molts agents, amb l'agricultura de proximitat i amb una alimentació saludable i sostenible".

Les diferents institucions, sectors econòmics i entitats participants han signat el document d'adhesió a la Taula de Treball.

Entitats signants del document d'adhesió

La Taula de Treball de l'Estratègia Alimentària de Sant Boi està integrada per l'Ajuntament de Sant Boi, l'AMB, l'Agència de Salut Pública de Catalunya, la Diputació de Barcelona (Desenvolupament Agrari), el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, la Cooperativa Agrària Santboiana, el Centre de Recerca en Economia i Desenvolupament Agroalimentari (CREDA), l'associació de restauració Degusta Sant Boi, Sant Boi Comerç, els mercats municipals, Creu Roja, la botiga Aliments Solidaris, SomBò Cuina Sana i les entitats Gasol Foundation, Espigoladors, Desos Opció Solidària, Central Parc, Fundació Cassià Just i Fundació Marianao.

Setmana de l'Alimentació Sostenible i Saludable

L'acte de constitució ha tingut lloc durant la celebració a Sant Boi, del 14 al 21 d'octubre, de la Setmana de l'Alimentació Sostenible i Saludable . L'Ajuntament ha organitzat una àmplia programació d'activitats que inclouen, entre altres propostes, una gimcana familiar, showcookings als mercats, una recollida d'excedents alimentaris al Parc Agrari i tallers saludables i sostenibles.

Promoció de productes de proximitat i de temporada

Diversos establiments hi participen oferint promocions per a la compra de productes de proximitat i de temporada. A més, els restaurants col·laboradors cuinen menús sostenibles i saludables de km.0. Hi ha també una parada amb productes del Parc Agrari del Baix Llobregat itinerant aquests dies per diferents places i carrers de la ciutat.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2014 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades