ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

06/06/2023 04:30:23 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


Moció unànime del Ple municipal per crear una comissió de treball sobre el desmantellament de la subestació elèctrica
El trasllat de la central elèctrica i la caserna han de permetre crear en el futur a Sant Boi un nou centre urbà

04/03/2023

El Ple municipal ha aprovat per unanimitat una moció per constituir una comissió de treball que permeti avançar en el projecte de desmantellament de la subestació de FECSA a Sant Boi. La recuperació de l'espai que actualment ocupen aquesta infraestructura i la caserna militar (amb una superfície conjunta de 16 hectàrees) és una reivindicació històrica del conjunt de la ciutat.

La moció, presentada a petició de la Federació Veïnal de Sant Boi, insta el govern municipal i la Direcció General d'Energia de la Generalitat a constituir una comissió de treball i negociació integrada per l'Ajuntament de Sant Boi, la Generalitat de Catalunya, Endesa Energia, Red Eléctrica de España i la Federació Veïnal de Sant Boi, amb l'objectiu de dur a terme els pactes que calguin per resoldre el desmantenllament d'aquesta infraestructura i les línies d'alta tensió.

L'Ajuntament ha mantingut darrerament reunions de treball amb Endesa Distribució de Catalunya i amb Red Eléctrica Española que li permeten comptar amb un primer esborrany d'informe sobre les actuacions que caldrien per fer efectiu el desmantellament. Un cop aquestes actuacions estiguin acordades, s'espera poder formalitzar un acord entre les parts implicades.

La urbanització dels espais que quedin lliures en aquesta àrea de Sant Boi és un dels grans projectes de transformació de la ciutat, que ha de millorar la vertebració interna del municipi. L'Ajuntament hi vol configurar un futur nou centre urbà basat en els principis de l'estratègia per una ciutat saludable i sostenible i en els criteris de l'Agenda 2030, tot apostant per la transició energètica i l'ús d'energies renovables i per un espai públic de qualitat, saludable i sostenible.

Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades