ES Other languagesPlaça de l'Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat

Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

10/05/2023 03:37:42 AM
Sant Boi Pura inspiracio
Ajuntament Ciutat Tràmits Participa Comunicació
Portal de Transparència. Obre enllaç extern en una finestra nova
Imprimir


La ciutat consolida l'aposta per la formació universitària amb un nou programa impulsat per la UB i Prologis
El programa 'Logistics Training in Motion' vol donar resposta a les necessitats reals del sector de la logística i generar ocupació de qualitat al territori

06/07/2023

Aquest dimecres, dia 7 de juny, l'empresa Prologis Inc., la Universitat de Barcelona (UB) i l'Ajuntament de Sant Boi han presentat el programa de formació universitària 'Logistics Training in Motion (LTIM): tu formación universitaria en logística'. La presentació ha tingut lloc al Saló Internacional de la Logística (SIL), que se celebra a la Fira de la Barcelona del 7 al 9 de juny.

L' alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret , ha considerat que el programa és "fruit de l'aliança entre tres agents del territori -l'Administració local, una empresa referent el sector productiu i una institució acadèmica de primer nivell- amb l'objectiu de donar resposta de manera innovadora als nous reptes i a les necessitats reals del sector de la logística".

Aquesta resposta, ha dit, es planteja com una oferta pionera -vinculada al nou model formatiu recollit per la nova Llei d'Universitats- que està orientada cap a la generació d'ocupació de qualitat al territori i s'adreça especialment a les persones joves.

El vicepresident i 'country manager' de Prologis España, Cristian Oller , ha defensat que "en un sector que ha experimentat un gran creixement els darrers anys, intensificat per la pandèmia, és necessari generar talent de qualitat per comptar amb nous perfils professionals i amb personal cada cop més qualificat". El sector, ha afegit, "reclama cada cop més digitalització, especialització, automatització i treball en equip".

El rector de la Universitat de Barcelona, Joan Guàrdia , ha expressat la voluntat de la UB de "ser una universitat de referencia al territori" i ha defensat la necessitat de transformar-se i de "ser útils i innovadors per avançar cap a una nova realitat acadèmica".

Prologis, la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Sant Boi han fet oficial el seu acord en presència d'empreses logístiques de primer nivell que s'hi han mostrat interessades i que podrien rebre estudiants en pràctiques ja en aquesta primera edició.

El programa 'Logistics Training in Motion' consta de tres cursos complementaris que permetran sumar microcredencials universitàries. El primer curs se centrarà en operacions de magatzem (s'iniciarà a mitjan setembre i tidnrà una durada de tres setmanes). El segon tractarà sobre les tasques de coordinació logística (octubre, cinc setmanes). Finalment, el tercer curs posarà el focus en el rol de responsable de la gestió de magatzem (novembre, cinc setmanes). Està previst que hi assisteixin entre 25 i 30 alumnes per curs.

Serà per tant un itinerari formatiu gradual i/o seqüencial, enfocat a una progressiva especialització i fidelització en la indústria logística. Els itineraris formatius del programa es combinaran amb pràctiques laborals en empreses logístiques de primer nivell.

En uns dies començaran les entrevistes amb les persones interessades en el programa de formació i el procés de selecció de participants. Arran del llançament del programa, Prologis ha anunciat la posada en marxa d'un programa de beques .

Sant Boi té una vinculació històrica i estratègica amb el sector de la logística, arran de la presència d'empreses locals que són referents del sector i de la implantació a la ciutat des de l'any 1999 del parc empresarial Prologis, que és punt de referència de la logística al sud d'Europa.

L'Ajuntament està apostant, mitjançant la col·laboració públicoprivada i les aliances, per consolidar una oferta universitària centrada en sectors estratègics de l'economia de la ciutat, com l'atenció sociosanitària o la logística, sempre amb l'objectiu de contribuir a la generació d'ocupació de qualitat. Des d'aquest curs, el nou Campus Docent Sant Joan de Déu imparteix a la ciutat un Grau en infermeria que cursen més de 800 estudiants, entre altres titulacions.


Enllaços d'interés

Finalistes del IV premis TAW a l'Accessibilitat Web Pautes d'Accessibilitat per al Contingut en la Web (WCAG) 1.0 Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació Segell infoparticipa 2021 Distintiu de gènere

© Ajuntament de Sant Boi de Llobregat - Pl. Ajuntament, 1 - 08830 Sant Boi de Llobregat - Tel. 93 635 12 00 - Fax 93 630 18 56 - Avís legal - Accessibilitat - webmaster - mapa del web - Protecció de dades