Festes populars

festes sant boi

A Sant Boi comptem amb un destacat calendari de festes i esdeveniments populars que fomenten la cultura local, la tradició de la ciutat i el nostre teixit econòmic i associatiu. Vine a gaudir amb nosaltres!

Fira de la Puríssima - del 6 al 8 de desembre

puríssima sant boi

Aquesta fira, d’origen agrícola i ramader i amb més de 75 anys d’història, és l’esdeveniment de l’any que més gent concentra a Sant Boi. Avui dia conserva aquestes arrels i és, alhora, un gran aparador de la vida comercial i social santboiana. Del 6 al 8 de desembre (festivitat de la Puríssima Concepció), la Fira convida tothom a passejar i gaudir en família de les activitats que s’hi organitzen. El recorregut firal ocupa un bon nombre de carrers, que van des del nucli antic fins a la Muntanyeta.

CarnaBoi - mes de febrer

Carnaboi 2024

Amb l'arribada del Carnestoltes, a Sant Boi té lloc la celebració del CarnaBoi. Una gran rúa festiva que omple els carrers i places amb disfresses originals i divertides. Moments de disbauxa, balls i música per tots els barris de la ciutat.

La Carxofada - mes de març  

carxofada sant boi

La Carxofada és una festa pròpia de Sant Boi que va néixer l’any 2000 per homenatjar un dels productes estrella del nostre Parc Agrari i, en poc temps, s’ha convertit en un esdeveniment molt apreciat per la ciutadania. L’element central és una degustació de plats amb la carxofa com a ingredient principal.

Al voltant d'aquesta data a la ciutat acull diverses iniciatives per promoure la carxofa de Sant Boi a través dels restaurants i bars de la ciuta; així com activitats i tallers organitzats per la Cooperativa Agrària Santboiana.

Festa Major - mes de maig  

festa major sant boi

La gran festa de la ciutat és en honor al patró local, Sant Baldiri. Comença amb la lectura del pregó i finalitza amb un piromusical de focs artificials. En pocs dies es concentren gran quantitat d’activitats i iniciatives de tota mena i per a tots els públics. Els concerts de música i les propostes de cultura tradicional catalana (correfoc, gegants, castells, sardanes, puntes de coixí...) són algunes de les més esperades per tothom. La Festa Major és el gran esdeveniment de la primavera a Sant Boi.

Capvuitada i festes de barri - mes de maig i juny

capvuitada sant boi

Durant el següent cap de setmana de la Festa Major, a Sant Boi es celebra la Capvuitada. Durant dos dies, els barris Centre i Vinyets i Molí Vell acullen diferents cites culturals i activitats, especialment promogudes per les associacions i entitats locals.

Les catifes florals, que recorren tota la rambla de Rafael Casanova, són les grans protagonistes de la programació, que també inclou propostes típiques de la cultura catalana com el correfoc, la ballada de sardanes, la tabalada o les havaneres amb rom cremat. 

Després de la Capvuitada, la celebració d'activitats d'oci i cultura continuen a Sant Boi durant el mes de juny, amb les Festes de Barri. Les Festes de Barri són la visibilització de la vida comunitària per mitjà de les activitats que preparen les comissions de festes i les entitats formades per veïns i veïnes, amb el suport de l'Ajuntament.

Aplec de Sant Ramon - últim diumenge d'agost o primer de setembre  

aplec de sant ramon

Aquesta trobada popular tanca cada any les vacances d’estiu al cim del Montbaig. Se celebra el diumenge més proper al 31 d’agost (diada de Sant Ramon). Des dels seus inicis, moltes persones de Sant Boi ,i de les localitats veïnes de Viladecans i Sant Climent, pugen caminant fins l’ermita de la muntanya per participar en un acte de germanor que acull música tradicional catalana, ballada de sardanes i ball de bastons, espectacle casteller i la celebració d'una missa.

Diada Nacional de Catalunya - 11 de setembre

diada catalunya sant boi

Durant la celebració de l'11 de setembre, Diada Nacional Catalunya, Sant Boi hi té un paper important com a punt de trobada de les principals institucions, partits polítics, entitats i associacions del país. La raó és la presència, a l’església parroquial de Sant Baldiri, de la tomba de Rafael Casanova, símbol de les llibertats democràtiques de Catalunya. A més, la nostra ciutat va acollir, l’any 1976, la multitudinària primera Diada autoritzada al país després de la dictadura franquista.