Renaturalització de patis escolars
Aquesta acció té com a objectiu garantir l'accés equitatiu a espais verds de qualitat en l'entorn escolar de la ciutat. S'executaran obres de renaturalització dels diversos patis escolars per tal de generar espais d’estada, educatius i d’esbarjo; pensats des d’una perspectiva ecològica i de nous usos per a l’alumnat.
El projecte també tindrà en compte el disseny en col·laboració de l’alumnat i el professorat, per tal d’implicar a les escoles en totes les accions i donar valor pedagògic a totes les obres.

- Zones d'actuació: Als 14 patis escolars municipals.
- Pressupost: 336.179,25 €
Noves zones verdes a les escoles de Sant Boi
Es durà a terme la renaturalització de 14 patis de diferents centres educatius de la ciutat per disposar d'espais naturals, rics en biodiversitat i preparats per al canvi climàtic.
Una acció que millora el benestar dels infants, enriqueix la seva experiència educativa i integra els centres en la xarxa d’infraestructura verda i blava de la ciutat.
Més natura per al benefici dels infants
Els nous patis són espais d’aprenentatge, joc i descoberta que connecten els infants amb l’entorn:
Benestar climàtic. La presència de vegetació redueix la temperatura i crea espais més frescos i confortables.
Connexió amb la natura. Zones de biodiversitat que desperten la curiositat i el respecte pel medi.
Aprenentatge vivencial. La incorporació d’elements naturals com horts, jardins de papallones i hotels d’insectes facilita un contacte directe amb la ciència i la natura.
Inclusivitat i diversitat de joc. Espais dissenyats per oferir múltiples formes de joc i participació, més enllà del tradicional, garantint opcions per a tothom.
Sostenibilitat i qualitat ambiental. Més vegetació que millora l’aire, regula la temperatura i afavoreix la infiltració de l’aigua de pluja.
Un benefici que va més enllà de les escoles
La renaturalització dels patis contribueix també a una ciutat més habitable, saludable i preparada per al futur:
Més infraestructura verda urbana. Nous espais que connecten amb la xarxa ecològica de la ciutat, afavorint la connectivitat entre parcs i zones verdes.
Millora de la qualitat ambiental. La vegetació contribueix a reduir la contaminació, millorar la qualitat de l’aire i disminuir l’efecte illa de calor.
Gestió eficient de l’aigua. La infiltració de l’aigua de pluja als nous espais renaturalitzats evita problemes d’inundacions i afavoreix una gestió hídrica més sostenible.
Impacte positiu en la salut pública. Espais verds accessibles que fomenten l’activitat física, la socialització i el benestar mental.
Sensibilització i educació ambiental. Els patis esdevenen espais clau per entendre la importància de la natura en el context urbà.
Amb aquesta iniciativa, els patis escolars es converteixen en motor de canvi cap a un municipi més saludable, resilient i compromès amb la natura, demostrant que la transformació del paisatge urbà pot beneficiar a tothom
