L'Altaveu 2025 aposta per veus úniques i irrepetibles

El Festival Altaveu torna aquest mes de setembre amb una edició que posa el focus en la identitat sonora, amb una programació que revindica la música com una expressió única de qui som.
Amb una trajectòria de més de tres dècades, l'Altaveu s'ha consolidat com un dels festivals públics de referència a Catalunya, conegut per la seva aposta per la qualitat artística, la descoberta i la diversitat.
"El so que ens identifica" és el lema d'enguany
L'edició número 36 aposta per veus autèntiques, irrepetibles i amb una mirada pròpia sobre el món. Artistes que creen des del seu lloc: geogràfic, vital, de gènere o de llengua. Veus que no es poden copiar perquè són honestes i reals.

Una inauguració molt especial
Aquest any, l'Altaveu s'inaugurarà el dijous 11 de setembre amb una producció pròpia especial: "Sail On, Sailor: Un homenatge santboià a Brian Wilson & The Beach Boys", un concert col·lectiu protagonitzat per músics locals que reviuen amb passió un dels repertoris més influents del segle XX. Un espectacle per recordar, celebrar i retrobar-nos al voltant de la música compartida.
Artistes destacats i propostes singulars
A més, inclou noms destacats com Pau Vallvé, que torna a l’Altaveu amb Agorafília, el seu disc més lluminós, expansiu i generós fins al moment; o Derby Motoreta’s Burrito Kachimba, en estat de gràcia amb el seu tercer àlbum Bolsa Amarilla y Piedra Potente, que presentaran a la plaça de l’Ajuntament.
També hi trobem propostes que combinen risc i arrel com Cantes Malditos, on el cantaor Antonio Fernández i Pedro de Dios (Guadalupe Plata) uneixen cante i blues en una proposta colpidora i singular; o el projecte compromès i magnètic de Remei de Ca la Fresca, que presenta el disc L’ham de la pregunta, convertint les preguntes en cançons que interpel·len directament al públic.
Destaquen també els universos personals de Caracazador i Carmen Lancho, dues veus emergents que, amb influències del bedroom pop i col·laboracions amb artistes com Zahara o Rigoberta Bandini, fan del detall i la intensitat emocional una marca pròpia; així com Paco Pecado, que combina dramatúrgia i música en una proposta pop teatral sorprenent per la seva originalitat escènica. També s’hi estrena el projecte conjunt de Xavi Efe & Nyah, que presenten un repertori original inspirat en el jazz, el RnB i el crossover, que marca l’inici d’una nova etapa creativa per ambdós artistes.
La programació es completa amb l’elegància i visceralitat de Violeta Veinte, la sensibilitat de Roserona, el pop lluminós de Bons Nois, la vitalitat de Vecinos i moltes altres veus que sonen des d’un lloc profundament singular.
El festival inclou espais com l’Altaveu Frontera, on s’acullen 2 projectes emergents i joves seleccionats després presentar-se al concurs.
Es podran gaudir d’activitats musicals que van més enllà de l’escenari amb l’Altaveu+, com l’exposició dedicada a l’obra d’Olaf Pla Gràcia o la Fira del Disc i del llibre musical i l’Altaveu en família, dedicat a descobrir la música punk i a compartir la vivència musical amb petits i grans.
Una aposta per la veu pròpia
L’Altaveu és un festival públic i compromès amb l’accés universal a la cultura. Se celebrarà de l’11 al 14 de setembre als escenaris del centre de Sant Boi de Llobregat.
Una nova oportunitat per descobrir artistes amb una manera única de sonar. El Víctor Partido, programador artístic del festival, afirma el següent:
"Aquest any volem posar l'èmfasi en la música que no s'imita, en la que parla des del que ets. Creiem que la veu pròpia és un motor de transformació cultural"
Més informació i programació actualitzada:
