Ajuntament

DIBA

Cultura

Arxiu Històric Municipal
de Sant Boi de Llobregat

Des del 1988


AVÍS DE SERVEI
(Curs 2023-2024)

Tot i la superació de la situació pandèmica, les característiques físiques del nostre equipament (una antiga masia), recomanen el manteniment d'algunes mesures profilàctiques que seguiran actives per un període indefinit.

El personal tècnic ja torna a treballar amb normalitat (compatibilitzant la presencialitat amb el Teletreball) i, sempre que ens és possible, intentem facilitar les vostres consultes i/o recerques estalviant-vos les visites presencials, sempre i quan -aquestes- no siguin imprescindibles.

Us recordem que, si necessiteu dels nostres serveis, feu un contacte previ mitjançant el formulari i/o l'adreça electrònica que trobareu al peu d'aquesta pàgina. Per consultes puntuals, molt bàsiques, també podeu enviar-nos missatges a través de les XXSS.

Us preguem dispenseu les molèsties que aquestes mesures us puguin ocasionar.

Ubicat a la històrica masia de Can Torrents (C/ Hospital, 9), desenvolupa polítiques actives de dinamització del Patrimoni Històric i Documental local, en col·laboració permanent amb el Museu de Sant Boi de Llobregat.
Forma part de la Xarxa d'Arxius Municipals (Diputació de Barcelona).

CARTA DE SERVEIS:
- Servei de consulta pública.
- Serveis de reproducció documental (Preus públics).
- Servei d'assessorament i suport: a la pròpia administració municipal, entitats i particulars que desitgin fer recuperació de fons documental.

Quadre

Missió principal

Servei de custòdia permanent de la documentació històrica generada per l'Ajuntament de Sant Boi, des de la segona meitat del segle XVII.
La major part de la documentació generada des de la recuperació de la democràcita municipal (1979), es troba a l'Arxiu Administratiu.

Privats

Un arxiu de i al servei de tothom

Acollida i dinamització de fons documentals i patrimonials d'orígen privat (cedits i/o dipositats, al llarg del temps, per particulars i entitats).

Mobirise

Biblioteca Auxiliar

Disposem d'una biblioteca especialitzada, amb més de dos mil volums, que abasten tot tipus de temàtiques locals i comarcals.
També disposem de llibres tècnics de gestió del Patrimoni Cultural.
Hemeroteca local.

Mobirise

Arxiu Fotogràfic

Disposem de fons produïts pel propi Ajuntament (treballs tècnics i reportatges de la Crònica Gràfica Municipal) i nombrosos fons producte de la cooperació ciutadana.
També disposem de vídeos.

PROJECTES EN CURS

L'ARXIU FA MEMÒRIA

Exposició: del 7 de juny al 29 de setembre de 2019
(Museu de Sant Boi de Llobregat)

1CONSERVAR

Per garantir la permanència dels testimonis documentals heretats (textuals i gràfics), un ric patrimoni al servei de la ciutadania present i futura.

2INVESTIGAR

Per aprofundir en el coneixement del patrimoni i la memòria històrica local, com a senyals d'identitat col·lectiva,

3DIFONDRE

Per tal de fer partícip a la ciutadania, d'aquesta herència col·lectiva, transmissora de valors i potencialitats úniques.

Horari d'atenció al públic

Calendari festiu municipal

Matins

Dimecres i divendres
de 10 a 13 h.

Tardes

Dimarts, dimecres i dijous
de 16 a 19 h.

Vacances

Mes d'agost i període de Nadal.

Mobirise

FORMULARI DE CONTACTE

A la vostra disposició per a qualsevol consulta i/o comentari.


Ens trobareu a:

Adreça:

Carrer de l'Hospital, 9 (Can Torrents)
08830 - Sant Boi de Llobregat

Telèfon:

936351200 (Extensió 158)

HTML Website Builder